x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANPC îşi face site de oferte bancare

ANPC îşi face site de oferte bancare

08 Oct 2018   •   18:10
ANPC îşi face site de oferte bancare
Sursa foto: DIANA OROS

Românii nu au încredere în site-urile de comparare a ofertelor bancare. Consiliul Concurenţei a comandat un sondaj despre percepţia consumatorilor asupra site-urilor de comparare a ofertelor bancare, rezultatele acestuia indicând că jumătate dintre respondenţi au puţină încredere sau deloc în aceste site-uri, conform unei prezentări a lui Adrian Comănescu, şeful Direcţiei Servicii a autorităţii de concurenţă.

 

"Peste jumătate dintre respondenţi au puţină sau deloc încredere în aceste site-uri. 59% în cazul IMM-urilor, 58% în cazul persoanelor fizice autorizate şi 62% în cazul persoanelor fizice. În acelaşi timp, au destul de multă încredere sau foarte multă încredere în ele 34% dintre IMM-uri, 33% dintre PFA şi 32% dintre persoanele fizice", a spus Adrian Comănescu. Sondajul a fost derulat în perioada iulie - septembrie 2018.

 

Pe de altă parte, Comănescu a declarat că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor are obligaţia de a pune la dispoziţia consumatorilor un site cu acces gratuit unde sunt comparate comisioanele percepute de prestatorii de servicii de plată, însă aceasta nu este încă funcţional. Un document care compara mai multe tipuri de comisioane practicate de bănci a fost publicat pe site-ul ANPC pe 1 octombrie 2018.

 

×