x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANPC pregătește modificări pentru retaleri cu privire la reducerile de prețuri

ANPC pregătește modificări pentru retaleri cu privire la reducerile de prețuri

23 Mar 2021   •   09:06
ANPC pregătește modificări pentru retaleri cu privire la reducerile de prețuri

În perioada reducerilor, retailerii vor fi obligați să afișeze cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de ofertă, arată un proiect de act normativ, propus de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Se evită astfel păcălirea consumatorilor. Hotărârea ar trebui să intre în vigoare la 28 noiembrie 2021 și să se aplice dn 28 mai 2022.

Prevederile urmează să completeze HG nr. 947/2000 privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare privind informaţiile pentru consumatori legate de reducerile de preţ. 

În hotărârea de guvern va fi introdus următorul articol: "Orice notificare de reducere a preţului indică preţul anterior aplicat de comerciant pentru o perioadă determinată, înainte de aplicarea reducerii de preţ. Preţul anterior reprezintă cel mai scăzut preţ practicat de comerciant în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii de preţ; În cazul bunurilor susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele), preţul anterior reprezintă cel mai scăzut preţ practicat de comerciant în perioada ultimelor 10 zile înainte de data aplicării reducerii de preţ; În cazul în care produsul a fost prezent pe piaţă mai puţin de 30 de zile, preţul anterior reprezintă cel mai mic preţ practicat de comerciant de la data punerii produsului pe piaţă, înainte de data aplicării reducerii de preţ; dacă reducerea de preţ este majorată treptat în perioada ultimelor 30 de zile, preţul anterior este considerat preţul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preţ".

 

×
Subiecte în articol: reduceri ANPC