x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Antreprenorii din Timișoara, informați despre noul regulament european privind protejarea datelor cu caracter personal

Antreprenorii din Timișoara, informați despre noul regulament european privind protejarea datelor cu caracter personal

02 Apr 2018   •   13:17
Antreprenorii din Timișoara, informați despre noul regulament european privind protejarea datelor cu caracter personal

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit în aceste zile seminarul "Totul despre Regulamentul General privind Protecția Datelor",  tema discuțiilor fiind protejarea datelor cu caracter personal de către companii. 

Noile reglementări la nivel european, ce vor intra în vigoare din 25 mai 2018, prevăd dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de ștergere, confidențialitatea prin concepție, ca element necesar pentru asigurarea încrederii în serviciile online, sau obligativitatea realizării unui registru general al operațiunilor de prelucrare.

La inițiativa reprezentanților Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, mai mulți avocați și specialiști ai Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și din Serviciu Control Operatori, au oferit informații și răspunsuri oamenilor de afaceri despre noile reglementări europene.

De asemenea, cele mai importante companii din vestul țării au avut reprezentanți la acest seminar, unul dintre aceștia fiind Robert Kovacs, manager vânzări al departamentului Auto Rulate din cadrul companiei Auto Schunn. În cadrul discursului său, administratorul a prezentat domeniul de activitate al companiei ce o reprezintă și a vorbit despre importanța protejării datelor cu caracter personal. "Condusă de omul de afaceri Juergen Schunn, compania româno-germană Auto Schunn activează în industria auto din România de peste 25 de ani, fiind partener oficial al producătorului Mercedes-Benz din 1993. În prezent, grupul de firme are showroom-uri în Arad, Deva, Suceava, Sibiu și în orașul german Westendorf. În 25 de ani de activitate în România, compania Auto Schunn a investit în țara noastră peste 13,5 milioane de euro și reprezintă a treia entitate Mercedes-Benz din România din punctul de vedere al volumului de vânzări. Salutăm inițiativa Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș de a organiza un seminar în care am fost informați care sunt măsurile obligatorii ce trebuiesc luate în contextul noului regulament european și în ce fel acest act normativ poate afecta firma. Este necesară numirea unui responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, mai ales în cazul companiei noastre, care zilnic interacționează cu zeci de clienți, la nivel național", a arătat Robert Kovacs în cadrul discursului său. 

×