x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Anul trecut, majoritatea românilor şi-au petrecut vacanţa în ţară

Anul trecut, majoritatea românilor şi-au petrecut vacanţa în ţară

de Elena Stan    |    27 Sep 2011   •   10:45

Cel mai ridicat procent de cetateni membri ai Uniunii Europene care si-au petrecut vacanta in tara de origine a fost inregistrat in Romania, respectiv 94% din totalul concediilor, urmand Spania, cu 92%, Bulgaria si Grecia, cu cate 91% fiecare, potrivit datelor prezentate azi de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In toate cele 27 de state UE exista o proportie mai mare de calatorii scurte fata de sejururi lungi, cu exceptia Greciei.

Cea mai mare proportie de calatorii lungi interne se observa in Grecia (47%), Franta (39%), Italia si Polonia (ambele cu 35%) si Romania (34%) iar cea mai mare proportie de calatorii scurte se inregistreaza in Letonia (73%), Finlanda (70%), Danemarca (67%), Spania (65%), Bulgaria si Portugalia (ambele cu 64%), potrivit Agerpres.

Romania inregistreaza cel mai scazut procent al vacantelor lungi petrecute in strainatate, doar 5% din totalul concediilor, urmata de Bulgaria si Spania, ambele cu 6%, Portugalia si Finlanda, ambele cu 7%, iar cel mai ridicat procent se observa in Luxemburg, cu 62%, Belgia, 54%, Olanda, 43% si Cipru, 42%. Statistica Eurostat a fost publicata azi, 27 septembrie, cand se celebreaza Ziua europeana a turismului.

×