x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ArcelorMittal sancţionat cu 35.000 de lei

ArcelorMittal sancţionat cu 35.000 de lei

de Daniel Mihalascu    |    03 Iul 2009   •   00:00

Direcţia Apelor Prut (DAP) a sancţionat combinatul siderurgic de la Galaţi cu 35.000 de lei din cauza unor nereguli constatate anterior şi nereparate. Astfel, reprezentanţii Direcţiei au constatat că pe cursul de apă Mălina a apărut un baraj pe o lungime de 60 m, blocaj care s-a produs ca urmare a alunecării şlamului existent în albia minoră a cursului de apă Mălina.



Angajaţii DAP susţin că această nouă alunecare a fost posibilă, deoarece decolmatarea cursului de apă Mălina nu s-a realizat pe toată secţiunea de scurgere a apei. "Datorită acestui nou incident, există pericolul ca în cazul unor precipiţatii abundente să crească nivelul apei în iazul de decantare Mălina Nord cu posibilitatea deversării barajului acumulării Mălina dinspre aval spre amonte având efecte negative asupra calităţii apei din lac", a precizat Dan Buruiană, purtătorul de cuvânt al DAP.

Apele râului Mălina conţin cantităţi foarte mari de susbtanţe chimice, iar dacă acestea ar ieşi din matcă ar ajunge în Siret şi Dunăre şi ar putea produce o catastrofă ecologică fără precedent în Galaţi.

×
Subiecte în articol: economic