x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ASF pregăteşte rezoluţia pentru trei asigurători

ASF pregăteşte rezoluţia pentru trei asigurători

de Adrian Stoica    |    10 Mar 2016   •   18:04
ASF pregăteşte rezoluţia pentru trei asigurători

Numărul companiilor aflate în procedura rezoluţiei ar putea creşte la patru până în vară. După Carpatica, următoarele companii intrate în vizorul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) sunt LIG Insurance, City Asigurări şi Forte Asigurări, ne-au declarat surse de pe piaţa asigurărilor.

În urma controalelor făcute de ASF, la cele trei companii s-au găsit mari probleme privind îndeplinirea condiţiilor de lichiditate şi solvabilitate impuse de legislaţie, potrivit surselor citate.

Împotriva societăţii LIG Insurance, supraveghetorul pieţei a mai luat şi în trecut măsuri, cum ar fi aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei în 2015 şi interzicerea temporară a activităţii de asigurare.

În ceea ce priveşte City Asigurări, care deţine o poziţie de top pe piaţa poliţelor RCA, aceasta are ca termen sfârşitul lunii martie pentru adoptarea unor măsuri în vederea atingerea indicilor de lichiditate şi solvabilitate, după care ASF va lua o decizie privind viitorul acestei companii.

Cât despre Forte Asigurări, societate care a mai fost sancţionată în trecut de ASF, reprezentanţii service-urilor spun că acest asigurător are dosare de daună de CASCO neachitate de ani de zile.

Membrii directorarului Forte Asigurări şi-au depus demisiile şi au cerut ASF să desemneze o conducere interimară. Ei reclamă situaţia delicată în care se află asigurătorul.

Telenovela RCA continuă

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat a amânat pentru săptămâna viitoare dezbaterea proiectului pentru modificarea normei RCA pentru a da posibilitate jucătorilor de pe piaţă să trimită propunerile lor de modificare.

Deşi proiectul a făcut obiectul unor negocieri între reprezentanţii ASF şi cei ai asigurătorilor, transportatorilor, service-urilor etc., varianta transmisă la Senat a fost o surpriză pentru reprezentanţii transportatorilor şi service-urilor. „Forma finală transmisă Senatului a fost o surpriză pentru toţi, inclusiv pentru mulţi din Consiliul ASF”, susţin unii dintre participanţii la discuţii.

 

×