x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asigurările private de sănătate, tot mai căutate

Asigurările private de sănătate, tot mai căutate

de Adrian Stoica    |    05 Iul 2016   •   10:40
Asigurările private de sănătate, tot mai căutate
Sursa foto: Creatas/Getty Images/Creatas RF

Introducerea deductibilităţile fiscale pentru asigurările private de sănătate a avut darul de a impulsiona dezvoltarea aceastei piaţe. Dacă în 2008 nivelul primelor brute subscrise a fost de 35,5 milioane de lei, anul trecut piaţa a reuşit să atingă 105,3 milioane de lei, iar pentru anul 2019 se estimează un volum de 250 de milioane de euro.

Poliţele variate de asigurări private de sănătate pe care asiguratorii le ofere i-au făcut pe tot mai mulţi români să vadă acest sistem ca o alternativă viabilă la sistemul public de sănătate. Percepute ca o piaţa complementară, asigurările voluntare de sănătate sunt o soluţie pentru creşterea sustenabilităţii financiare a sistemului sanitar, susţin reprezentanţii  Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare Reasigurare din România. Pe lângă schimbarea percepţiei vis a vis de asigurările private, dezvoltarea pieţei va fi impulsionată şi de reglementările introduse prin noul Cod Fiscal. Astfel, a fost ridicat plafonul de deductibilitate acordat pentru asigurările private de sănătate, de la 250 euro, la 400 euro pe an/persoană. Facilitatea a fost extinsă și pentru primele plătite individual, nu doar pentru cele susținute de către angajator.

 

Deductibilitățile pot ajunge la un nivel cumulat, angajat și angajator, de 800 de euro pe an/persoană. Pe de altă parte, creșterea deductibilităţii va permite asigurătorilor să dezvolte produse care să acopere sevicii medicale din ce în ce mai complexe, de tipul intervențiilor chirurgicale sau proceduri complexe de tratament, în țară sau în străinatate.

×