x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Atenție la împrumuturi! O româncă a aflat că are datorii la bancă: "Apar cu două credite pe care nu le-am avut niciodată"

Atenție la împrumuturi! O româncă a aflat că are datorii la bancă: "Apar cu două credite pe care nu le-am avut niciodată"

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   15:15
Atenție la împrumuturi! O româncă a aflat că are datorii la bancă:  "Apar cu două credite pe care nu le-am avut niciodată"

O româncă a aflat, întâmplător, că are datorii la bancă deși nu a luat niciodată un împrumut.

Ea a întrebat pe o rețea de socializare ce să facă. Femeia a descoperit că are două credite pe numele ei. 

"Am citit mai devreme o postare a unei persoane care s-a trezit în biroul de credit, ea neavând credit niciodată. Am zis să văd, poate apar si eu pe undeva. Și surpriză, apar cu două credite pe care nu le-am avut niciodată.

Urmează să sun la bancă, însă cum pot să mă asigur că rezolv în așa fel încât să nu apar deloc, nicăieri? Mi se pare incredibil să te trezești dator când nu ai luat un leu niciodată de nicăieri. Stăteam liniștită că sunt curată, însă se pare că nu sunt", a scris aceasta pe pagina Avocatul online de pe Facebook.

Mulți dintre cei care au comentat, spun că acesta nu este o situație izolată. 

"Pe foarte mulți i-am auzit că s-au trezit cu datorii fără să știe, iar când au verificat, era vorba despre o semnătură electronică. În ce lume trăim, din păcate", a scris un utilizator

Aceasta a primit sfaturi despre cum să procedeze. 

"Reclamație scrisă. Pentru reclamații legate de biroul de credit termenul este de 15 zile de răspuns. Dacă nu ați avut legătură cu bancă/ IFN și greșeala este a lor, vă vor șterge din biroul de credit în urma solicitării dumneavoastră", a scris o altă persoană.

Cele mai multe astfel de situații apar după ce o persoană îți pierde actul de identitate. Uneori și instituțiile financiare pot face erori cu privire la nume ori adrese, scrie ziare.com.

×
Subiecte în articol: datorii bancă credite împrumuturi