x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Surse: Tarifele RCA ar putea fi înghețate la prețurile uriașe din martie 2023

Surse: Tarifele RCA ar putea fi înghețate la prețurile uriașe din martie 2023

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   17:43
Surse: Tarifele RCA ar putea fi înghețate la prețurile uriașe din martie 2023

Scandalul de pe piața asigurărilor ia amploare. Potrivit unor surse Antena 3, prețurile RCA ar urma să fie plafonate la nivelul uriaș din martie 2023. Proiectul de plafonare a fost retras astăzi de pe ordinea de zi a Guvernului, pentru a fi modificat de ASF.

„În urma lansării în dezbatere publică a proiectului de Hotărâre de Guvern privind plafonarea tarifelor RCA, au fost formulate sugestii și observații privind conținutul acestuia. În acest context, Autoritatea de Supraveghere Financiară urmează parcursul legal, care presupune analizarea acestora în vederea elaborării proiectului de act normativ, care va fi supus dezbaterii și aprobării Guvernului României”, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Proiectul de Hotărâre de Guvern care vizează plafonarea prețurilor la RCA a fost retras de pe masa Guvernului de Autoritatea de Supraveghere Financiară, a anunțat vineri, la începutul ședinței Executivului, premierul Nicolae Ciucă.

„Hotărârea de Guvern privind plafonarea prețurilor la RCA, document care a fost retras de către ASF până la armonizarea tuturor opiniilor și argumentelor care au fost depuse odată cu punerea în transparență a proiectului de hotărâre de Guvern”, a spus premierul.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, proiectul urmează să fie aprobat săptămâna viitoare, după ce ASF îl va readuce la nivelul Guvernului.

Surse: Tarifele RCA ar putea fi înghețate la prețurile uriașe din martie 2023

 

 

×