x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostrazi - Bani din privatizari

Autostrazi - Bani din privatizari

29 Mai 2005   •   00:00

Prima autostrada finalizata va fi cea care leaga Bucurestiul de Timisoara, a afirmat, sambata, premierul Calin Popescu Tariceanu, la Suceava.

CALITATE. Din cele dou` autostr`zi existente, doar autostrada Soarelui ndepline[te criteriile europene
El a precizat ca urmatoarea autostrada, "in masura posibilitatilor", va fi Brasov-Bors, urmand ca apoi sa fie inceputa autostrada care va lega Moldova de sudul tarii. Potrivit premierului, se cauta solutii ca sumele de bani provenite din privatizare sa fie folosite pentru finantarea lucrarilor de infrastructura.

FINANTARE. Din banii pe care Romania ii va incasa din vanzarea BCR si CEC, se incearca crearea unui fond de investitii national care sa fie folosit pentru finantarea tuturor programelor de infrastructura mari din Romania, a declarat premierul Tariceanu. "Exista un interes extraordinar din partea marilor banci din Europa pentru a veni la privatizarea CEC si a BCR. Putem sa presupunem ca din aceste privatizari se vor incasa sume substantiale de bani. Ceea ce incerc la nivelul Guvernului acum este sa gasim o solutie pentru ca banii care vin din privatizare sa nu mai fie folositi exclusiv la plata datoriei publice externe, cum s-a intamplat pana acum, ci sa incercam sa dam economiei Romaniei un nou suflu, o posibilitate mai mare de a investi in programele de infrastructura", a spus Tariceanu. Guvernul, cu banii din privatizari intentioneaza sa creeze un fond special destinat programelor de restructurare. Insa procesul de vanzare a celor doua mari banci, de unde se asteapta sume importante, este abia la inceput. Mai devreme de sfarsitul acestui an nu vor intra banii din privatizarea BCR, a carei strategie abia a fost aprobata de Guvern. (Iohanna Onaca Purdea)

×
Subiecte în articol: economic