x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AVAS i-a luat firma lui Omar Hayssam

AVAS i-a luat firma lui Omar Hayssam

03 Mai 2005   •   00:00

Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) a reziliat contractul de privatizare a societatii Baneasa Voluntari. Cumparatorul, firma siriana ce apartinea omului de afaceri Omar Hayssam, Ogharit Trading, nu si-a indeplinit prevederile contractuale cu privire la investitiile de mediu si de dezvoltare prevazute pentru primul an de la privatizare.



  • de ELENA STAN

  • In acest mod, AVAS a redevenit actionar majoritar al societatii, detinand un pachet de 3.793.610 actiuni, iar cumparatorul datoreaza daune interese, conform prevederilor din contract. Contractul de privatizare a fost semnat in luna septembrie a anului 2003, valoarea tranzactiei fiind de 3,1 milioane de dolari.

    TERMENE. Termenul la care compania lui Omar Hayssam trebuia sa prezinte AVAS certificatele emise de cenzorii societatii, care sa certifice realizarea investitiilor de mediu si a celor pentru dezvoltare, a expirat la 22 aprilie 2005. Potrivit AVAS, cumparatorul a adus societatea - singurul producator de semiconductoare din Romania - in pericol de a intra in incapacitate de plata si blocarea activitatii de productie, din lipsa resurselor financiare. In luna trecuta, procurorii de la Parchetul instantei supreme au inceput urmarirea penala impotriva lui Omar Hayssam si a mai multor functionari ai fostei Autoritati pentru Privatizare, intr-un dosar privind privatizarea frauduloasa a societatii Baneasa, care ar fi determinat un prejudiciu estimat pana acum la trei milioane de euro.

    ×
    Subiecte în articol: economic