x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AVAS - Legea privatizarii se schimba

AVAS - Legea privatizarii se schimba

de Elena Stan    |    16 Aug 2006   •   00:00
AVAS - Legea privatizarii se schimba

Pentru luna septembrie, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pregateste un proiect de lege care sa simplifice privatizarea societatilor la care detine pachete minoritare.

"Avem nevoie de o lege care sa simplifice privatizarea si sa nu lase loc interpretarii. Proiectul de lege intentionam sa-l prezentam Guvernului cel tarziu in septembrie", a explicat Razvan Orasanu, presedintele AVAS. "In acest moment trebuie sa elaboram documentatii de peste 100 de pagini pentru fiecare pachet de 2% pe care-l vindem", a adaugat Orasanu.

In plus, AVAS discuta cu Ministerul Finantelor preluarea datoriilor bugetare ale societatilor aflate in portofoliu pentru privatizare, pentru a putea fi evitate situatii de executare silita. "Eu cred ca e normal sa preluam datoriile pentru societatile pe care le privatizam si avem participatii majoritare. Daca Fiscul intentioneaza sa le execute nu am nimic impotriva, dar atunci le scot din portofoliul de privatizare", a explicat Orasanu. In primele sase luni din 2006 au fost privatizate 31 de societati, iar alte 36 se afla in diferite etape de privatizare. Fata de tot anul trecut, in primul semestru din 2006 au fost privatizate de trei ori mai multe societati.

×
Subiecte în articol: economic