x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AVAS plateste daca decizia e irevocabila

AVAS plateste daca decizia e irevocabila

27 Mai 2005   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va plati obligatiile stabilite in sarcina sa de catre instantele judecatoresti numai daca hotararile acestora devin irevocabile, potrivit unei ordonante de urgenta aprobata de Guvern.

PREJUDICII. Aceasta hotarare a fost motivata de faptul ca plata unor hotarari judecatoresti executorii, dar care pot fi atacate in instanta, poate produce prejudicii bugetului statului, iar in unele cazuri banii nu pot fi recuperati. Pana cand hotararea devine irevocabila, AVAS poate initia si obtine, prin hotararea Guvernului, rectificarea propriului buget, in sensul schimbarii destinatiei unor sume de bani catre cheltuielile determinate de executarea hotararii. Ordonanta mai stabileste, prin derogare de la Codul de Procedura Civila, ca apelul si recursul suspenda executarea hotararilor judecatoresti pronuntate impotriva AVAS, pana la solutionarea irevocabila a cauzelor.

In plus, AVAS va fi scutita de la plata taxelor de timbru, timbru judiciar, cautiuni sau orice fel de alte taxe, in cazul in care institutia formuleaza cereri in instanta.

×
Subiecte în articol: economic