x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Baltazar paraseste BRD

Baltazar paraseste BRD

13 Oct 2004   •   00:00

Bogdan Baltazar se retrage din functia de presedinte al BRD, incepand de sambata viitoare. Dupa ce a detinut aceasta functie timp de sase ani, Baltazar spune ca a venit momentul sa faca si altceva.

VALI BLANARU

Presedintele BRD, Bogdan Baltazar, si-a anuntat ieri retragerea din fruntea Consiliului de Administratie al bancii. El a prezentat o scrisoare actionariatului in care i-a anuntat ca incepand din data de 16 octombrie va parasi functia de presedinte al BRD. Baltazar a spus ca este multumit de activitatea desfasurata in banca si pentru faptul ca a prezidat un proces de privatizare bine facut la BRD. Inainte de a fi presedintele BRD, Baltazar a fost vicepresedinte al FPS, postura din care a condus negocierile purtate pentru privatizarea bancii. Baltazar paraseste sectorul bancar pentru a deveni asociat intr-o firma de consultanta. El considera ca aceasta activitate ii va oferi oportunitatea sa faca "altceva, lucruri noi, sa explorez si sa construiesc".

SUCCESORUL. In cursul dupa-amiezei zilei de ieri a avut loc o noua sedinta a Consiliului de Administratie al bancii in care trebuia sa se stabileasca succesorul lui Baltazar. Pana la inchiderea editiei, sedinta CA nu se sfarsise inca. Cel mai probabil noul presedinte al Consiliului de Administratie al BRD va fi Patric Gelin, actualul director general al bancii, cele doua functii fiind astfel comasate. "Daca va spun ca nu sunt de acord cu comasarea celor doua functii as fi inconsecvent", a spus Baltazar, intrebat despre succesorul sau.

RAMANE ACTIONAR. Bogdan Baltazar va ramane membru al Consiliului de Administratie al BRD pana la urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor, care va avea loc la inceputul anului 2005. Baltazar, care este si actionar al BRD, a precizat ca nu isi va vinde pachetul de 750.000 de actiuni pe care il detine. "Daca politica fiscala si de dividende a statului roman nu se schimba dramatic, am intentia sa-mi pastrez actiunile la BRD", a precizat Baltazar. In momentul de fata, valoarea de piata a acestui pachet de actiuni este de circa 490.000 de euro.

MOSTENIREA

"A fost deosebit de onorant sa prezidez timp de peste sase ani o privatizare bine facuta si o evolutie ulterioara foarte buna a bancii. Sa va straduiti sa ramaneti asa, stiind ca este greu sa ajungi in varf, dar si mai greu sa te mentii" - Bogdan Baltazar, Presedintele BRD

REGRETE SI PROVOCARI

"Am avut un vis cand am devenit presedintele BRD, ambitia mea a fost sa dezvolt serviciile de investment banking, imprumuturi, optiuni putt si call. Din nefericire, ambientul economic din Romania nu a avut o asemenea cerere de astfel de produse", a spus Baltazar. Intrebat daca se gandeste sa revina in mediul bancar ca presedinte al altei banci, Baltazar a raspuns in stilul sau caracteristic: "Ca bancher, singura institutie care prezinta interes din punct de vedere profesional ar fi BCR, o banca mare, buna, dar care a fost crescuta in cultul relatiilor cu statul. (…) Este singura chestie interesanta, dar pe mine nu ma intereseaza BCR. In rest, sa plec de la banca numarul 1 a tarii si sa ma duc la numarul 3-4 (n.r. - CEC) nu ma intereseaza. Decat daca starea mea de ramolisment s-ar accentua".

×
Subiecte în articol: economic baltazar