x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Banca Mondială: România a făcut progrese

Banca Mondială: România a făcut progrese

27 Ian 2010   •   00:00

Banca Mondială (BM) consideră că România a făcut progrese semnificative în vederea implementării reformelor sprijinite de instituţie, în contextul pregătirii celui de-al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare (DPL). Aceasta a precizat ca echipa de experţi BM va reveni la Bucureşti.

"Se înregistrează progrese semnificative, iar echipa Băncii Mondiale a apreciat pozitiv eforturile susţinute depuse de Guverul României în vederea realizării programului de reformă convenit. Mai multe dintre măsurile de reformă sprijinite prin programul DPL necesită acţiuni legislative, iar echipa Băncii Mondiale va reveni la Bucureşti pe măsură ce se avansează în această direcţie", se arată într-un comunicat BM.

O echipă de experţi ai Băncii Mondiale s-a aflat în România în perioada 20-27 ianuarie, alături de misiuni ale FMI şi Comisiei Europene, pentru a discuta cu autorităţile de la Bucureşti despre performanţele şi perspectivele programului de reformă convenit în acordul de finanţare externă.

Măsurile promovate de BM în acordul de finanţare se concentrează pe managementul financiar al sectorului public, pe sectoarele sociale, precum şi pe sectorul financiar. Primul împrumut pentru politici de dezvoltare, de 300 milioane euro, a fost virat Trezoreriei în octombrie 2009.

 

×
Subiecte în articol: redactie