x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bănci - Comision zero la credite

Bănci - Comision zero la credite

de Daniela Ivan    |    12 Noi 2007   •   00:00
Bănci - Comision zero la credite

Băncile se bat in promoţii menite să atragă clienţii in agenţii. Imprumuturi cu comision zero, asigurare de viaţă gratuită sau creditul pre-aprobat sunt doar căteva dintre oferte.


Băncile se bat in promoţii menite să atragă clienţii in agenţii. Imprumuturi cu comision zero, asigurare de viaţă gratuită sau creditul pre-aprobat sunt doar căteva dintre oferte.

S-a dat startul promoţiilor de Crăciun pentru acordarea de imprumuturi bancare cu facilităţi menite să ispitească clienţii. Imprumutul cu comision de acordare zero este prezent in promoţiile mai multor bănci care au fost dispuse să renunţe pănă la sfărşitul acestui an la comisionul de acordare. Alpha Bank are o astfel de promoţie prin care oferă posibilitatea de a lua credite imobiliare fără a mai plăti comisionul de acordare. Concret, un client care contractează in această perioadă un credit beneficiază de un căştig de 2% din valoarea creditului. De exemplu, cine imprumută o sumă de 40.000 de euro este scutit de plata a 800 de euro. Şi portughezii de la Milennium Bank au lansat pe piaţă incă din noiembrie creditul de nevoi personale fără taxă de acordare şi cu asigurare gratuită. Promoţia este valabilă pentru toate creditele cu o valoare mai mare sau egală cu 5.000 de euro, aprobate şi acordate pănă la 31 decembrie 2007.


DOBĂNDÃ... MAI MICÃ.... Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC)Â oferă credite cu dobănzi promoţionale la imprumuturile imobiliare, auto şi cele la nevoi personale cu ipotecă. Dobănda este cu două puncte procentuale mai mică pentru imprumuturile in lei garantate cu ipoteci şi depozite colaterale. Astfel, la creditul imobiliar, rata dobănzii a coborăt de la 9,50% la 7,50%, la creditul auto de la 9,75% la 7,75%, iar la creditul de nevoi personale cu ipotecă de la 12,75% la 10,75%. Cine contractează un astfel de imprumut in această perioadă va beneficia de dobăndă promoţională pănă la sfărşitul lunii februarie, după care se revine la dobănda standard a băncii.


PERMANENT. Există insă şi bănci care au renunţat definitiv la anumite comisioane sau care dau clientului o sumă de bani nerambursabilă la semnarea contractului de creditare. Raiffeisen Bank a lansat creditele pre-aprobate pentru clienţii fideli, cărora le oferă cecurile de fidelitate, adică oferte pre-aprobate de imprumut. Clientul prezintă cecul şi buletinul şi in 24 de ore beneficiază de suma pre-aprobată. Bank Post oferă tuturor celor care doresc un credit ipotecar o sumă de bani egală cu 4% din valoare creditului, bani nerambursabili.


Atenţie!

Inainte de a vă hotări să luaţi un credit este bine să vă duceţi la mai multe bănci - sau să căutaţi pe internet - şi să comparaţi ofertele. Nu trebuie să vă lăsaţi influenţaţi prea mult de aceste promoţii, deoarece adevăratul cost al creditului este dat de dobănda anuală efectivă (DAE). Aceasta cuprinde atăt dobănda, căt şi toate comisioanele. Un imprumut cu dobăndă mică poate să ascundă o multitudine de comisioane care să-l scumpească foarte mult. De aceea este foarte important să comparaţi creditele după DAE şi nu după dobănda pe care băncile o afişează. Mai mult, un imprumut aflat in promoţia unor bănci poate să fie chiar mai scump decăt un credit care nu oferă facilităţi dacă luaţi in calcul toate comisioanele şi costurile suplimentare. Este bine să ştiţi că există site-uri specilizate pe analiza creditelor oferite in acest moment de bănci.

×
Subiecte în articol: economic bănci