x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Banda led COB ideală pentru instalații profesionale și comerciale

Banda led COB ideală pentru instalații profesionale și comerciale

27 Dec 2022   •   15:29
Banda led COB ideală pentru instalații profesionale și comerciale

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, iluminatul cu led a devenit mult mai simplu și adaptat tuturor nevoilor. O banda led COB este cu siguranță una dintre cele mai achiziționate produse în materie de iluminat profesional. Aceasta are o durabilitate de viață foarte ridicată și se încadrează perfect în spațiile comerciale și profesionale.

Ce este o banda led COB și care sunt avantajele acestei tehnologii?

Termenul de „COB” vine de la prescurtarea cuvintelor Clip on Board. Acestea se traduc prin faptul că diodele LED sunt incorporate direct în placa de circuit imprimat.

Principalele avantaje ale utilizării tehnologiei banda led COB sunt:

  • Compactitate datorită dimensiunilor mici ale cipului
  • Intensitate ridicat, înspecial la distanțe apropiate
  • Uniformitate ridicată, chiar și la distanțe de lucru apropiate
  • Design simplist, deoarece sunt necesare doar 1 circuit și 2 contacte
  • Performanță termică superioară pentru o durată ridicată de viață stabilitate și fiabilitate sporite

La ce se utilizează banda led COB?

Banda led COB este ideală pentru instalații profesionale și comerciale de ultimă generație. Datorită faptului că este un produs calitativ, mai ales din punct de vedere a componentelor acestuia, asigură o performanță și o rezistenșă de lungă durată, nefiind nevoie să schimbi produsul foarte curând.

Un mare avantaj pe care modelele de benzi led COB le prezintă este faptul că nu există pete vizibile chiar si atunci cand sunt utilizate in profile LED Slim Incastrate sau aplicate. Poți obține astefl, o linie perfect uniformă de lumină.

Banda led COB este o metodă economică și eficientă de iluminare pentru instalații profesionale și comerciale deoarece generează mai puțină căldură, ceea ce o face să reziste și mai mult în timp.

Acest tip de banda led prezintă un randament general de aproximativ 100 de lumeni pe watt, iar nivelul redus de căldura generată face ca banda led sa aibă o durată de viață mult mai mare și totodată își va păstra aceleași performanțe pentru o perioadă mai ridicată de timp.

Diferențe între banda led COB și banda led clasică

O principală diferență între cele 2 produse este modul în care sunt ledurile montate. La banda clasică acestea sunt poziționate la suprafață, iar la banda led COB sunt incorporate în aceasta. Tehnologia COB este mutl mai avantajoasă deoarece crează o lumină perfect uniformă.

În plus, tehnologia COB permite montarea mai multor leduri. Modele standard ajung în general la 544 de leduri per metru.

Designul și aspectul nu sunt singurele diferențe între cele 2 produse. O lumină COB este mai eficientă din punct de vedere energetic și termic decât o lumină simplă led. Poate produce mai mulți lumeni cu mai puțină energie, producând o lumină mai puternică (de exemplu, luminile COB pornesc de la 80 lumeni pe watt, în timp ce luminile clasice produc între 50 și 100 lumeni pe watt). Cu toate acestea, nu poate crea lumină colorată sau efecte care schimbă culoarea, cum ar fi panourile LED. Luminile clasice led sunt mai versatile atunci când vine vorba de temperatura culorii.

Care sunt caracteristicile unei benzi led COB?

Pentru a te asigura că achiziționezi cel mai bun produs în materie de iluminat cu led COB, iată câteva caracteristici esențiale pe care o banda led COB le poate avea sau le are deja:

  • Tensiunea de alimentare ajunge la 24V, însemnând un flux luminos cu o intensitate mare.
  • Lungimea
  • benzii poate ajunge în general la 5 – 10 metri , însă poți opta pentru o lungime specifică în funcție de nevoi.
  • Poți găsi diferite variante ale luminii precum: 2700K, 3000K, 4000K, 6000K
  • Banda trebuie să aibă un grad ridicat de protecție precum IP65.

 

În concluzie, un mare avantaj pe care luminile COB le au este efectul uniform de iluminare. Acestea oferă un flux puternic și consecvent de lumină, capabil să ilumineze spații mari și să acopere mai multe subiecte. În plus, acestea nu produc efectul de umbră multiplu care este uneori vizibil cu alte tipuri de lumini LED.

Dacă îți dorești o lumină puternică, consecventă, în special concepută pentru spații mari, instalații profesionale și instalații comerciale, atunci o banda led COB este produsul de iluminat de care ai nevoie. Capabil să reziste timp îndelungat, acesta are performanțe considerabile față de iluminatul clasic cu leduri.

Utilizarea ledurilor COB în aplicațiile de iluminat este în creștere pe măsură ce designerii realizează beneficiile utilizării lor față de opțiunile led standard tradiționale.

×