x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bani pentru RMGC

Bani pentru RMGC

18 Iun 2009   •   00:00

Gabriel Resources, acţionarul majoritar al proiectului minier Roşia Montană, a finalizat o majorare de capital de 117 milioane de dolari canadieni (aproximativ 103 milioane de dolari), fondurile urmând să fie investite în proiect.



"Suma obţinută în urma operaţiunii va fi utilizată pentru cumpărarea de proprietăţi, după ce procedura de evaluare pentru acordul de mediu va fi reluată la Ministerul Mediului", a declarat ieri directorul general al Roşia Montană Gold Corporation, Dragoş Tănase.

Majorarea de capital a fost finalizată săptămâna trecută. Au participat un sindicat de brokeri de investiţii, condus de Cormark Securities şi RBC Capital Markets, care include fondul Canaccord Capital Corporation, dar şi Electrum Strategic Holdings şi fondul de investiţii Paulson & Co., controlat de miliardarul american John Paulson.

În urma operaţiunii, ESH şi Paulson & Co. deţin câte 19,99% din acţiunile Gabriel Resources, iar grupul minier Newmont, al doilea mare producător de aur la nivel mondial, 16,4% din titluri.

×
Subiecte în articol: economic