x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bank Leumi isi vinde subsidiara din Romania

Bank Leumi isi vinde subsidiara din Romania

04 Ian 2018   •   10:50
Bank Leumi isi vinde subsidiara din Romania

Bank Leumi, a doua cea mai mare bancă din Israel, vinde subsidiara din România fondului britanic de investiţii Argo Capital Management Ltd., informeaza agentia Reuters.

 

Banca israeliană a semnat un acord de principiu pentru vânzarea participaţiei de 99,91%, deţinută la Bank Leumi România SA, către firma britanică de investiţii.

Leumi a precizat că decizia de a vinde subsidiara din România face parte din strategia sa de concentrare a operaţiunilor internaţionale în centrele financiare principale, prin intermediul subsidiarelor băncii din Statele Unite şi Marea Britanie.

Banca israeliană nu se aşteaptă ca tranzacţia să aibă un impact important asupra rezultatelor sale financiare, scrie agerpres.

Acordul final de vânzare a Bank Leumi România depinde de procesul de due diligence, negocieri şi obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare, a precizat banca israeliană. Argo Capital este o subsidiară a Argo Group.

În România, Bank Leumi este prezentă din anul 2006, având o reţea de 15 unităţi în cele mai importante oraşe. În luna decembrie, AFI Europe România a semnat un acord de finanţare de 22 milioane euro cu Bank Leumi România, pentru dezvoltarea primei faze a AFI Tech Park, cel mai nou parc de afaceri pe care compania îl dezvoltă în prezent în Bucureşti.

×