x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Barilul de petrolul ar putea ajunge la 100 de dolari!

Barilul de petrolul ar putea ajunge la 100 de dolari!

11 Mai 2018   •   07:42
Barilul de petrolul ar putea ajunge la 100 de dolari!

Pretul petrolului marca Brent ar putea reveni la 100 de dolari/baril, sustin analistii Bank of America Merrill Lynch intr-un raport pe aceasta tema. In opinia lor, modificarea balantei dintre cerere si oferta ar putea conduce la un deficit considerabil de titei pe piata mondiala in urmatoarele 18 luni.

 

Potrivit estimarilor expertilor americani, deficitul de petrol ar putea atinge, anul acesta, 630.000 de barili pe zi si 300.000 in 2019. Cauze pot fi mai multe, mergand de la problemele inregistrate in industria petroliera de Venezuela, acordul cu OPEC de reducere a productiei de titei, dar si riscul scaderii exporturilor de aur negru din Iran. 

Pe acest fundal, pretul petrolului Brent are sanse sa urce, in trimestrul doi al anului viitor, la 90 de dolari/baril, chiar la 100 de dolari, prognozeaza banca americana.

Bloomberg noteaza, in context, ca Bank of America Merrill Lynch este prima dintre bancile de investitii care admit o posibila crestere a cotatiile pana la pragul psihologic de 100 de dolari. Conform estimarilor, pe parcursul acestui an, Brentul va inregistra o valoare medie de 70 de dolari/bail, cifra care in 2019 va urca la 75 de dolari.

 

×