x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Băsescu: " Îndeplinim toate condiţiile să fim ţară în recesiune"

Băsescu: " Îndeplinim toate condiţiile să fim ţară în recesiune"

14 Iun 2009   •   00:00

Angajaţii de la stat ar putea să nu-şi mai primească salariul în septembrie şi octombrie, potrivit preşedintelui Traian Băsescu. El a cerut miniştrilor să se încadreze în fondul de salarii pentru a evita un "derapaj economic şi social” şi a apreciat că Guvernul urmează să facă încă o rectificare bugetară unde să mai taie încă o dată din cheltuieli, în lunile august-septembrie.



"Dragi domni miniştri, vreau să spun un lucru care trebuie prevenit: salariile. ştiu că aţi avut o reducere a fondului de salarii faţă de anul trecut. în acelaşi timp, privesc şi la economie care nu va exploda în perioada următoare, dimpotrivă, vom intra în recesiune, îndeplinim toate condiţiile să fim ţară în recesiune.
Mă tem că va trebui să mai faceţi o rectificare negativă, undeva în luna august, septembrie, când consideraţi că trebuie făcută. Eu nu vă spun să o faceţi, vă spun ce intuiesc că se va întâmpla. De aceea, cred că cei care speră că «lasă că mergem şi fiind alegeri prezidenţiale în noiembrie, în decembrie şi spunem în octombrie de unde aveţi, de unde n-aveţi, daţi-ne bani de salarii, mă tem să îşi asumă un risc major să nu dea salarii în septembrie şi octombrie».
De aceea, rugămintea mea este să vorbiţi cu oamenii şi să vă încadraţi în fondul de salarii, pentru că banii de care vorbim, de împrumut (de la FMI-n.r.) nu se pot duce decât în investiţii. Dacă împrumutăm bani să dăm salarii, puteţi să consideraţi că ne pregătim de intrare în derapaj economic şi social", a spus Băsescu înaintea şedinţei de Guvern.

×
Subiecte în articol: economic