x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BCE avertizează că inflația va persista o perioadă lungă de timp

BCE avertizează că inflația va persista o perioadă lungă de timp

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2022   •   17:25
BCE avertizează că inflația va persista o perioadă lungă de timp
Sursa foto: Hepta

Majorarea dobânzilor de referință vor continua în lupta cu inflația, spune Klaas Knot, membru în Consiliul guvernatorilor, citat de Bloomberg.

"În Europa, trebuie să ne pregătim pentru o perioadă îndelungată în care decidenţii şi guvernatorii băncilor centrale vor trebui să se concentreze pe refacerea stabilităţii preţurilor", a spus Klaas Knot, guvernatorul Băncii Centrale a Țărilor de Jos, care a respins posibile discuții cu privire la înăsprirea prea puternică a costului creditului. 

Totodată, el a spus că prognozele BCE arată că ritmul de creștere a prețurilor va scădea la circa 2% în 2024. În prezent, acesta este de cinci ori mai mare. 

Oficialul olandez susține dobânzile ridicate în lupta cu inflația și a votat majorarea costului creditului cu 75 de puncte de bază la ultima reuniune de politică monetară a BCE. Următoarea ședință va avea loc în decembrie. 

"Pentru a readuce inflaţia înapoi în jurul ţintei avem nevoie de o perioadă îndelungată de timp, în care creşterea va fi sub potenţial deoarece altfel nu vom avea o dezinflaţie. Îngrijorarea mea principală este în continuare inflaţia, inflaţia, inflaţia", a precizat Klaas Knot, care a atras atenția asupra pericolului de a se anunța prea devreme victoria asupra inflației și a renunțării la însăprirea politicii monetare. 

 

×