x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BCR a obţinut un sfert de miliard de euro profit în nouă luni

BCR a obţinut un sfert de miliard de euro profit în nouă luni

de Daniela Ivan    |    08 Noi 2016   •   20:00
BCR a obţinut un sfert de miliard de euro profit în nouă luni
Sursa foto: DIANA OROS

Banca Comercială Română a obţinut în primele nouă luni din 2016 un profit net de 1,145 miliarde de lei, aproape 250 milioane de euro, se arată într-un comunicat al băncii. Profitul vine atât din dezvoltarea afacerii, cât şi din îmbunătăţirea calităţii portofoliului.

În activitatea dedicată persoanelor fizice, BCR a acordat volume noi de credite în valoare totală de 3,8 miliarde de lei, înregistrându-se vânzări de credite negarantate şi garantate, în special datorită programului Prima Casă. Pe segmentul de finanţări acordate companiilor, BCR a acordat 2,2 miliarde de lei volume de credite noi, deţinând o cotă de piaţă de peste 30% şi un portofoliu de peste 7,1 miliarde de lei co-finanţări acordate. Creşterea portofoliului de finanţări corporate este susţinută de un flux de afaceri, în special pe categoriile de produse precum descoperit de cont, capital de lucru şi finanţarea lanţurilor de furnizori.

Pe de altă parte, depozitele de la clienţi au crescut cu 4,6%, la 44,606 miliarde de lei la 30 septembrie 2016, faţă de 42,626 miliarde de lei la 31 decembrie 2015, mulţumită dezvoltării pozitive a depozitelor retail şi corporate.

Serviciile de internet și mobile banking au avut creșteri anuale de 30%, respectiv 150%, iar tranzacțiile la ATM și POS au marcat avansuri anuale de 20% Banca deţine aproximativ 2.600 echipamente precum ATM-uri, Maşini Multifuncţionale, Terminale Automate de Plăţi, Maşini de schimb valutar, precum şi 12.000 de terminale POS pentru plăţile prin card la comercianţi

 

BCR are o reţea formată din 512 unităţi, în care lucrează 7.115 salariaţi proprii.

 

×