x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Berarii germani au avut vanzari mai mici în 2017

Berarii germani au avut vanzari mai mici în 2017

18 Ian 2018   •   15:16
Berarii germani au avut vanzari mai mici în 2017

Berarii germani au vândut mai puţină bere în 2017, comparativ cu 2016, potrivit cifrelor publicate joi de Asociaţia berarilor germani care a dat vina pe acest declin pe vremea umedă din timpul verii care a dus la scăderea vizitelor la berării.

 

Asociaţia estimează că pe ansamblul anului 2017 vânzările berarilor germani s-au cifrat la 9,4 miliarde litri, în scădere faţă de 9,6 miliarde de litri în 2016. Chiar dacă cantitatea de bere vândută a scăzut, a crescut numărul producătorilor de bere, pe fondul continuării tendinţei de creştere a mărcilor artizanale şi regionale.

"Vizitele la berării au fost deseori amânate din cauza vremii", a subliniat Asociaţia berarilor germani. Un alt factor care a stat la baza declinului vânzărilor au fost exporturile mai mici.

Pentru acest an, berarii germani îşi pun speranţele în Campionatul Mondial de Fotbal, care va fi găzduit de Rusia, pentru creşterea vânzărilor. De asemenea, mizează pe creşterea popularităţii berilor fără alcool.

Germania este al patrulea producător mondial de bere, după China, SUA şi Brazilia. Vânzările de bere în Germania sunt în scădere de mai mulţi ani însă, în trecut, exporturile au reuşit să compenseze o parte din scăderea vânzărilor pe piaţa internă.

În 2017, berea de tip 'pils', cu un gust intens de hamei, a rămas cel mai popular tip de bere în Germania controlând 50% din vânzări, cu mult în faţa berilor din grâu, care au controlat 7% din piaţă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania berari vanzare bere