x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bitcoin, sub 8.000 de dolari! Degringolada pe piata criptomonedelor

Bitcoin, sub 8.000 de dolari! Degringolada pe piata criptomonedelor

02 Feb 2018   •   17:38
Bitcoin, sub 8.000 de dolari! Degringolada pe piata criptomonedelor

Dupa euforia de la sfarsitul anului trecut, cand bitcoin trecea pragul psihologic de 20.000 de dolari, iar analistii se intrebau unde se va opri aceasta ascensiune fulminante, cea mai populara dintre monedele virtuale a a coborat acum sub valoarea de 8.000 de dolari. In doar 24 de ore, piata criptovalutelor a pierdut 100 de miliarde de dolari.

 

E degringolada pe acest segment de piata. Vineri, cursul bitcoin a scazut cu 10% in fata dolarului american, tragand dupa sine toate celelalte monede virtuale: ethereum, litecoin, bitcoin cash, rippla. Este rezultatul ingrijorarilor care au pus stapanire pe investitori in legatura cu masurile de reglementare a pietei luate de diferite state, interzicerea promovarii pe Facebook, ancheta privind moneda Tether.

O stare de neliniste care a afectat toate criptomonedele (ethereum si litecoin au marcat cele mai abrupte prabusiri, de minus 21% si minus 21,9%), pierderile totala cifrandu-se, potrivit CoinMarketCap, la aproximativ 100 de miliarde de dolari.

"O criza de regularizare pare mai aproape ca niciodata si, mai devreme sau mai tarziu, aceasta piata ar putea reveni cu picioarele pe pamant. Presiunea de a vide este intensa, pentru ca vestile proaste se inlantuie pentru bitcoin",  comentat Neil Wilson, de la ETX Capital.

 

 

×