x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Blocaje pe Bucureşti - Piteşti

Blocaje pe Bucureşti - Piteşti

de Elena Stan    |    06 Oct 2007   •   00:00
Blocaje pe Bucureşti  -  Piteşti
Sursa foto: KARINA KNAPEK/

Circulaţia pe autostrada Bucureşti - Piteşti va fi sugrumată din cauza lucrărilor de racordare a autostrăzii la şoseaua de centură a oraşului Piteşti. Autorităţile promit că lucările se vor termina luna aceasta.


Circulaţia pe autostrada Bucureşti - Piteşti va fi sugrumată din cauza lucrărilor de racordare a autostrăzii la şoseaua de centură a oraşului Piteşti. Autorităţile promit că lucările se vor termina luna aceasta.


De azi, circulaţia de la Bucureşti spre Piteşti va fi un coşmar deoarece se va inchide o porţiune din sensul de mers spre Piteşti, iar maşinile vor circula deviat pe una din benzile de pe sensul Piteşti - Bucureşti. Măsura a fost luată in vederea executării lucrărilor de racordare a Centurii Municipiului Piteşti cu Autostrada A1, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romănia. Circulaţia va fi deviată 600 de metri incepănd de la kilometrul 106+000 pănă la kilometrul 106+600. Şoferii vor circula deviat pe calea II (Piteşti - Bucureşti) a autostrăzii A1 şi in continuare pe banda rămasă deschisă circulaţiei rutiere a DN 65B, intre km 7+500 şi km 6+250.
Pentru asigurarea unei lăţimi minime a benzilor de circulaţie de 3,25 metri, sensurile de circulaţie vor fi separate fizic cu dispozitive reflectorizante elastice, de dimensiuni reduse, care nu constituie un pericol pentru siguranţa circulaţiei.


PROMISIUNI. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor şi ridicarea restricţiei este sfărşitul lunii octombrie. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră provizorie şi indicaţiile agenţilor de circulaţie. Pe Autostrada A1 circulaţia rutieră se desfăşura deja cu dificultate pe circa 300 de metri, pe un singur fir, in zona km 36, din cauza lucrărilor la podul peste răul Argeş. Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea autostrăzii, poliţia rutieră recomandă ca rută alternativă DN7 - Bucureşti - Titu - Găeşti - Piteşti şi retur. Pentru relaţia Oarja - Catanele, circulaţia se va desfăşura, deviată, pe la nodul rutier de la km 102+000 al autostrăzii A1.


Bechtel

Ministerul Transporturilor a suplimentat cu peste 14 milioane lei (4,4 milioane euro) fondurile pentru exproprierile necesare realizării Autostrăzii Transilvania, pe ruta Braşov - Cluj - Borş. Suplimentarea realizată săptămăna trecută se ridică la 14,1 milioane lei, in total bugetul ajungănd la circa 80 de milioane lei (23,5 milioane euro). A fost suplimentată cu 890.000 de lei suma acordată pentru exproprierile de pe amplasamentul "3C pe teritoriul localităţilor Ip şi Marca din judeţul Sălaj şi a localităţilor Spinuş, Ciuhoiu, Sălard şi Tămăşeu din judeţul Bihor". In 2006, se aprobase pentru despăgubiri suma de 10,1 milioane lei. In prezent, suma alocată exproprierilor pentru realizarea Autostrăzii Transilvaniei este de 91 de milioane de lei (26,7 milioane euro).

×
Subiecte în articol: piteşti economic milioane bucuresti