x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BNR lansează o monedă cu tema "Istoria aurului"

BNR lansează o monedă cu tema "Istoria aurului"

02 Mar 2020   •   14:35
BNR lansează o monedă cu tema "Istoria aurului"

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „Istoria aurului - Obiecte de orfevrărie romană târzie descoperite la Carsium”. Valoarea nominală este de 10 lei, iar prețul de vânzare este de aproape 500 de lei.

Moneda de aur prezintă pe avers o fibulă și un inel din aur din inventarul de obiecte de orfevrărie romană târzie de la Carsium (Hârșova), inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2020” și stema României.

Reversul monedei prezintă bijuterii din aur din inventarul de obiecte de orfevrărie romană târzie descoperit la Carsium (Hârșova) și inscripțiile în arc de cerc „ISTORIA AURULUI – ORFEVRARIE ROMANA TARZIE” și ,,CARSIUM”.

Tirajul pentru această emisiune numismatică este de 1.000 de monede din aur.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 480 de lei.

Monedele din aur cu tema „Istoria aurului - Obiecte de orfevrărie romană târzie descoperite la Carsium”, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bnr moneda din aur