x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boc către miniştri: Ciocul mic în legătură cu şomajul şi concedierile!

Boc către miniştri: Ciocul mic în legătură cu şomajul şi concedierile!

29 Ian 2010   •   00:00

Premierul Emil Boc le-a cerut astăzi miniştrilor să evite să mai lanseze estimări privind numărul de şomeri sau concedieri din acest an, pe motiv că astfel de anunţuri creează o stare de tensiune în rândul populaţiei.

„Şeful Guvernului a cerut miniştrilor să se ferească să mai anunţe estimări privind numărul de şomeri sau de persoane concediate din acest an, arătând că pe lângă faptul că se creează o stare de tensiune în rândul populaţiei, aceste date nu pot fi anunţate în prezent în mod realist. El a susţinut că, la momentul elaborării bugetului pentru 2010, au fost realizate simulări din care rezultă că rata şomajului ar urma să fie menţinută sau să scadă în raport cu rata de anul trecut", au declarat surse ministeriale, citate de Mediafax.

Atenţionarea lui Boc vine după ce în urmă cu circa două săptămâni ministrul Finanţelor spunea că există un program pentru circa 100.000 de disponibilizări care va fi aplicat de instituţiile din sectorul bugetar. După această declaraţie, Boc s-a supărat şi a afirmat, fără a nominaliza un ministru anume, că lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediaţi a fost un început greşit de mandat al „unor miniştri" şi că acestora li s-a reproşat deja că s-au pronunţat pe o astfel de temă înaintea unei analize în Guvern. Mai mult, şi şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, într-un interviu, că şomajul va continua să crească în România până la jumătatea acestui an şi ar putea atinge un milion de persoane. Boc a sărit iar ca ars şi a declarat că niciun document oficial încheiat cu FMI nu stabileşte un anumit număr de concedieri, aceeaşi idee fiind susţinută ulterior şi de „păţitul" ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

×
Subiecte în articol: redactie