x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boc: Există resurse financiare pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

Boc: Există resurse financiare pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

17 Feb 2011   •   20:41

Premierul Emil Boc a declarat azi la Cluj, că în bugetul pe acest an există resurse financiare pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, urmând să fie extinsă pregătirea pentru tronsonul Târgu-Mureş - Câmpia-Turzii al autostrăzii, unde încă nu există nici măcar un proiect tehnic.

 

"Există resurse financiare în bugetul actual pe 2011 pentru Bechtel. De asemenea, ceea ce am stabilit cu ministrul Transporturilor, priorităţile în ceea ce înseamnă AutostradaTransilvania, sunt cele legate de continuarea secţiunii Gilău-Nădăşel din judeţul Cluj şi finalizarea secţiunii din Bihor, de la Suplacu de Barcău. Acestea sunt cele două priorităţi, concomitent cu extinderea pregătirii pentru tronsonul Târgu Mureş-Câmpia Turzii, unde din nefericire nu există în acest moment exproprieri, nu există nici măcar proiectul tehnic. Şi am dat să se lucreze şi la această componentă strategică de pregătire”, a declarat, într-o conferinţă de presă, premierul Emil Boc, citat de corespondentul Mediafax.

Potrivit premierului, pentru cele două secţiuni din judeţele Cluj şi Bihor există proiecte tehnice şi sunt pregătite şi exproprierile.

"Urmează acum să se finalizeze negocierile cu Bechtel în ceea ce priveşte preţurile, pentru că aici trebuie să fim corecţi, sunt nişte standarde de cost care trebuie respectate, indiferent că este Bechtel sau altcineva, şi încadrarea în limitele acestora cu asigurarea finanţării aferente, inclusiv găsirea unor soluţii de finanţare extrabugetară pentru ceea ce înseamnă continuarea pe termen mediu şi lung a proiectului”, a afirmat premierul.

Emil Boc a adăugat că în buget există şi resurse financiare pentru "acoperirea unei părţi bune a datoriilor statului faţă de compania Bechtel".

×