x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bonus pentru şoferii disciplinaţi

Bonus pentru şoferii disciplinaţi

de Adrian Stoica    |    02 Dec 2015   •   09:19
Bonus pentru şoferii disciplinaţi
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

În cazul în care vindeţi sau radiaţi un vehicul şi cumparaţi altul nou, puteţi solicita asigurătorului, unde aveţi încheiată poliţa RCA transferarea clasei de bonus de pe vehiculul vechi pe cel nou, potrivit ASF.

„Acest lucru poate fi realizat în condiţiile în care se prezintă documente justificative şi data înstrăinării este anterioară datei de achiziţie a noului vehicul”, se precizează într-un comunicat al ASF. De asemenea, în cazul în care un vehicul ce nu a produs accidente este vândut sau radiat, poate fi recuperată partea din prima de asigurare aferentă perioadei rămase până la expirarea poliţei RCA. Pentru aceasta, asiguratul va trebui să prezinte asigurătorului poliţa RCA în original, certificatul de radiere sau actele ce dovedesc vânzarea. În cazul în care în proprietatea clientului sunt mai multe maşini, aplicarea sistemului bonus-malus se face pentru fiecare vehicul în parte.

Sistemul presupune plata unor prime de asigurare mai mari pentru şoferii care au provocat evenimente rutiere, în timp ce soferii cu un istoric bun beneficiază de reduceri.
 

×