x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boom imobiliar: cu 40% mai multe locuinţe noi

Boom imobiliar: cu 40% mai multe locuinţe noi

17 Iul 2019   •   12:00
Boom imobiliar: cu 40% mai multe locuinţe noi

Dezvoltatorii imobiliari vor livra, în 2019, cu 40% mai multe locuinţe noi, comparativ cu anul anterior, până la un total de 14.000 de unităţi. În prezent, 100 de proiecte rezidenţiale medii şi mari se construiesc în Bucureşti şi în Ilfov, zonele cu cele mai multe tranzacţii imobiliare din România. 

Mai multe proiecte rezidenţiale şi-au lansat anul acesta campaniile de vânzări pentru locuinţe finalizate, arată datele Imoteca. „Proiectele de volum sunt acele proiecte localizate în cartiere din Bucureşti, aproape de mijloacele de transport, cu preţuri accesibile, dedicate clienţilor care au un venit mediu şi mediu plus. Proiectele de volum au ajuns aproape la acelaşi procent în piaţă cu cele mass-market, adică acele proiecte foarte mari localizate lângă oraş, accesibile, în general, celor cu venituri mici şi medii. Ponderea proiectelor de volum este de 45%, în timp ce proiectele mass-market ajung la 55%, restul de 5% fiind construcţii de locuinţe pe segmentul fine living (de lux)”, precizează sursa citată. 

Locuinţele de lux, la mare căutare

Analiza Imoteca arată că, pentru proiectele fine living, vânzările s-au dublat în primele şase luni ale anului, ceea ce arată un interes în creştere pentru proprietăţile aflate în locaţii foarte bune din Bucureşti, care oferă facilităţi integrate şi cea mai bună calitate a construcţiei, cu cele mai exclusiviste dotări şi amenajări. „Proprietăţile fine living sunt dedicate celor cu venituri mari, preţurile pentru aceste proprietăţi ajungând la o medie de 3.000 - 4.200 de euro/mp, de 3-4 ori mai mare decât la proiectele de volum”, menţionează compania. 


 

×
Subiecte în articol: imobile