x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boom - Termopane de 600 de milioane de euro

Boom - Termopane de 600 de milioane de euro

de Daniela Ivan    |    01 Mar 2006   •   00:00
Boom - Termopane de 600 de milioane de euro

Firmele care se ocupa de tamplaria termoizolanta profita din plin de boom-ul pe care-l inregistreaza piata constructiilor si al reabilitarilor in Romania. "Piata tamplariei termoizolante va depasi 600 de milioane de euro, conform estimarilor noastre pentru 2006. Suma include tot ceea ce tine de tamplarie - ferestre din aluminiu, lemn, PVC si otel", a declarat Marin Crutescu, presedintele Patronatului producatorilor de tamplarie termoi-zolanta, prezent la deschiderea Expozitiei WinDoor Romania 2006.

INTEGRARE. Profitabilitatea industriei va fi insa mult diminuata dupa integrarea Romaniei in UE. "Peste jumatate din firmele din domeniu vor disparea de pe piata in urmatorii patru-cinci ani, ca urmare a aderarii la UE, a concurentei si a necesitatii respectarii unor norme stricte", spune Crutescu. El precizeaza ca in acest moment pe piata exista peste 3.000 de firme, din care 50 sunt mari, 200 sunt mijlocii, iar celelalte sunt mici. Reprezentantii Patronatului producatorilor de tamplarie termoizolanta au criticat calitatea lucrarilor de reconstructie a caselor pentru sinistrati efectuate in 2005 si au aratat ca doresc sa se implice in programul guvernamental de reabilitare termica a cladirilor.

MAI SCUMPE. Tamplaria cu geam termopan se va scumpi cu 5%-10% din vara acestui an, a declarat Marin Crutescu. El spune ca motivele care stau la baza acestei scumpiri sunt cresterea pretului gazelor naturale si scumpirea tamplariei cu geam termoizolant pe plan mondial, cu aproximativ 2% in fiecare an. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic