x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Brambureală fiscală

Brambureală fiscală

22 Noi 2010   •   20:38

După ce a introdus impozitul mi­nim, care a dus la închiderea a cir­ca 400.000 de firme, Guvernul ur­ma să introducă impozitul forfetar în­cepând de anul viitor, măsură la care a renunţat recent.

În pre­zent, Executivul analizează posibi­litatea revenirii la impozitarea cu 3% a veniturilor microîntreprin­de­rilor, potrivit surselor Mediafax. "Noi am avut discuţii şi cu FM, CE şi BM şi, analizând rezultatele privind execuţia bugetului, cei de la BM, CE şi FMI au spus că nu trebuie să compensăm eliminarea impozitului minim. Am convenit să analizăm introducerea unui sistem simplificat pentru IMM", a spus Gheorghe Ialomiţianu, Mi­nis­trul Finanţelor Publice.

Reintroducerea impozitului de 3% pe venitul microîntreprinderi­lor este una din variantele care vor fi analizate împreună cu Co­mi­sia Europeană şi FMI.

Impozitul mi­nim a fost introdus în primăvara anu­lui trecut şi eliminarea acestuia nu are efect asupra încasărilor bugetare din 2010, iar impactul pen­tru anul vii­tor este estimat la un miliard de lei, potrivit autorităţilor.

×