x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Brokerul vine la tine

Brokerul vine la tine

de Daniela Ivan    |    03 Iun 2008   •   00:00
Brokerul vine la tine

CREDITE ● Ofertele băncilor, prezentate de firme independente
Dacă vreţi să alegeţi oferta care vi se potriveşte pentru un credit bancar şi nu aveţi timp să alergaţi din bancă în bancă, puteţi apela la o companie de brokeraj.



CREDITE ● Ofertele băncilor, prezentate de firme independente
Dacă vreţi să alegeţi oferta care vi se potriveşte pentru un credit bancar şi nu aveţi timp să alergaţi din bancă în bancă, puteţi apela la o companie de brokeraj.

Ce este o firmă care se intitulează broker de credite? O companie independentă de bănci care intermediază credite, adică oferă consultanţă în alegerea variantei cea mai bună pentru client, se ocupă de actele necesare unui credit, prezintă creditul instituţiei bancare.

AVANTAJE. Este o instituţie independentă şi poate să vă acorde un sfat imparţial. Apoi, economisiţi mult timp, avînd în vedere că puteţi găsi într-un singur loc toate ofertele de la bănci. Mai mult, un broker nu îţi oferă doar informaţiile pe care le poţi lua de la bănci, ci îţi lămureşte toate întrebările pe care le ai legate de oferte, de dobîndă şi comisioanele ascunse cu grijă de instituţiile financiare. Luînd un împrumut consiliat de un broker, ştii exact la ce te înhami, nu poate să te surprindă dobînda sau modificările ulterioare ale sumei pe care o ai lunar de rambursat. Brokerii spun că cei care-i caută ştiu exact ce vor. "Cei mai mulţi vor să obţină un credit cît mai mare. Apoi, să obţină creditul cel mai rapid, iar noi îi ajutăm în acest sens, deoarece avem relaţii privilegiate cu băncile", spune Anca Bidian, Chief Executive Officer la firma de brokeraj Kiwi Finance. Ea a adăugat că românii aflaţi la muncă în străinătate pot obţine credite fără să se deplaseze în România. Cei care lucrează în Spania pot obţine consultanţă financiară şi juridică şi au la dispoziţie un broker care să se ocupe de întregul proces de întocmire a dosarului, inclusiv legalizarea, traducerea şi verificarea actelor, prin intermediul sucursalei Kiwi Finance deschise în Madrid. Piaţa brockerajului pentru credite în România nu atinge 5% din volumul împrumuturilor, deşi pe piaţă activează sute de firme care au acest obiect de activitate. "Serviciile sînt gratuite, noi mergem la clienţi şi-i consiliem. Îi întrebăm care este principalul criteriu după care vrea să ia un credit: costul împrumutului, suma maximă pe care o poate obţine sau rapiditatea acordării", spune directorul executiv al Kiwi Finance, Anca Bidian. Reprezentanţii companiei spun că cei mai mulţi clienţi aleg varianta de a obţine un împrumut cît mai mare la aceleaşi venituri.

×
Subiecte în articol: economic