x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursa a atras investitii de 31 milioane de euro

Bursa a atras investitii de 31 milioane de euro

24 Feb 2004   •   00:00

Investitorii straini au cumparat, in luna ianuarie, actiuni listate la cele doua piete bursiere, BVB si Rasdaq, in suma de 31 milioane euro (39,2 milioane de dolari), din care 27,5 milioane euro au reprezentat achizitii in domeniul agricol si plasamente in titlurile bancilor, reiese din datele CNVM.

Nivelul cumpararilor a fost sustinut in proportie de peste 65% de tranzactia prin care firma americana Cargill a preluat societatea Comcereal Alexandria. Transferul s-a realizat pentru un prettotal de aproximativ 20 de milioane de euro. Investitorii straini s-au orientat spre actiunile emise de cele doua banci listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, BRD si Banca Transilvania, plasamentele ridicandu-se la sapte milioane euro.

Americanii in top
In prima luna din an, au fost aduse in piata de capital 27 de milioane de euro, dar intrarile nete (sume noi minus retrageri) au totalizat aproape 8 milioane euro. In afara de preluarea Comcereal Alexandria, fondurile americane au vizat si actiunile bancilor, care au atras peste 90 de miliarde lei - 2,2 milioane de euro. SUA se situeaza, de altfel, pe prima pozitie in functie de plasamentele in piata de capital, cu o valoare de 919 miliarde lei (22,6 milioane de euro), fiind urmata de Austria, cu 86 de miliarde lei(2,1 milioane de euro), Luxembrug - 85 miliarde lei (2 milioane de euro), Cipru - 34 miliarde lei (0,9 milioane euro) si Grecia - 33 miliarde lei (0,8 milioane euro).
IOHANNA ONACA

×
Subiecte în articol: economic milioane