x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna cu o creștere de 5%

Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna cu o creștere de 5%

02 Mar 2020   •   11:20
Bursa de la Bucureşti deschide săptămâna cu o creștere de 5%

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a deschis ziua şi săptămâna de tranzacţionare cu o creştere de 5% după scăderile pronunţate de săptămâna trecută.

Evoluţia de la Bucureşti este în tendinţă cu mersul burselor asiatice şi europene, care au crescut la începutul săptămânii impulsionate de măsurile de susţinere anunţate de mai multe ţări.

Toţi cei nouă indici ai BVB marcau creşteri de aproape 5%. La mai puţin de o oră de la deschidere, indicele principal BET marca un salt de 4,9%

Pe lângă măsurile fiscale anunţate de Italia, Germania şi-a făcut publică intenţia de susţinere în weekend. Totodată, pieţele pariază acum pe o tăiere de 0,5% a dobânzilor de către Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) la şedinţa de politică monetară din martie.

Pieţele dezvoltate din Europa marcau creşteri cuprinse între 1-2%, în timp ce bursele asiatice au evoluat de asemenea pozitiv, cu indicele chinez de la Shanghai în creştere cu 3,1%.

Ţările G7 vor lua „măsuri concertate" pentru a limita impactul economic al epidemiei de coronavirus, a anunţat ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire. Acesta a adăugat miniştrii celor mai dezvoltate ţări vor purta săptămâna aceasta discuţii pentru a decide cei mai buni paşi înainte.

Contractele futures pe indicele de referinţă american S&P 500 se tranzacţionau în creştere cu circa 2%, indicând o deschidere pe plus la Wall Street.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bursa de la bucuresti crestere