x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

26 Noi 2004   •   00:00

27 NOIEMBRIE 2004
NUMIRE. Camera de Comert Britanico-Romana (BRCC), a carei misiune este de a actiona in scopul cresterii relatiilor bilaterale si a investitiilor directe intre cele doua tari, l-a numit pe Ray Breden - directorul de taxe al KPMG in Bucuresti - presedinte al Consiliului Consultativ in Romania. "BRCC are un rol important de jucat in asistarea relatiilor bilaterale intre Marea Britanie si Romania in cursa stransa catre aderarea la UE in 2007", a declarat Ray Breden. Dintre membrii CCBR fac parte companii precum GlaxoSmithKline, LNM Holding NV, BAE Systems Plc, ABN Amro Bank, KPMG Romania SRL, Marriott Hotel, Medicare Group, CB Richard Ellis Romania, ING Bank NV sau Hewlett Packard Romania.

VINE PRADA. Prada studiaza posibilitatea de a produce in afara Italiei, si anume in Romania, Tunisia sau China, pentru a beneficia de costul redus al fortei de munca, spune Patrizio Bertelli, CEO al producatorului de bunuri de lux Prada Holding NV. Datoria grupului s-ar putea sa scada la 300-400 milioane de euro la sfarsitul anului, fata de 675 de milioane la sfarsitul anului 2003. Bertelli mai adauga ca vanzarile in primele zece luni au mers bine, dar performanta pentru restul anului va fi afectata de evolutia dolarului. (Adrian Mihai)

SCANDAL. Cinci comercianti importanti au fost sanctionati de Comisia pentru Comert Corect (Fair Trade Commission) din Japonia pentru ca vindeau la preturi piperate pantaloni cu eticheta de Italia, dar care erau de fapt produsi in Romania. Comisia a obligat comerciantii sa scoata produsele de pe raft.

Se pare ca cel putin unul dintre ei este decis sa atace decizia comisiei. "Daca acest ordin devine un precedent, nu vom mai putea sa folosim firmele de comert pentru a importa imbracaminte", declara purtatorul de cuvant al unui magazin popular printre tineri. Firma care a realizat importul a fost si ea citata, dar si-a recunoscut vina. Timp de patru ani, pana in luna august, au fost vandute aproape 38.000 de perechi de pantaloni, cu preturi echivalente intre 4,3 milioane lei - 7,3 milioane lei. Valoarea totala a acestei afaceri se poate estima la 7 milioane de dolari. (Adrian Mihai)

×
Subiecte în articol: economic romania