x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Busolă în cariera juridică

Busolă în cariera juridică

de Diana Scarlat    |    16 Mar 2012   •   21:00
Busolă în cariera juridică

Avocat sau judecator? Procuror sau notar? Iata cateva dintre intrebarile pe care multi studenti ai facultatilor de Drept si le pun, fara a reusi sa gaseasca, adesea, raspunsul cel mai potrivit. In sprijinul lor vine acum proiectul LiderJust – Busola in cariera.

Proiectul a debutat pe 14 noiembrie 2011, atunci cand asociatia LiderJust a organizat conferinta 'Despre valori in cariera ta'. Evenimentul s-a desfasurat simultan in 4 centre universitare din tara: Bucuresti, Constanta, Craiova si Iasi. Cel de-al doilea modul de conferinte cu tema 'Despre alegeri in cariera ta' s-a desfasurat pe 7 martie, urmarind aceeasi structura ca prima serie, bucurandu-se de prezenta unor nume sonore din domeniul juridic, precum Laura Andrei, judecator, presedintele Tribunalului Bucuresti, Crenguta Leaua, avocat si arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Thorsten Geisser, directorul programului Statul de Drept al fundatiei Konrad Adenauer si Chris Worman, Project ma­nager al TechSoup Romania.

Busola in Cariera este un program de orientare in cariera pentru studentii la drept, proiectul fiind implementat de Asociatia LiderJust, in parteneriat cu Centrul American Cultural, beneficiind de finantare din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Proiectul se remarca prin abordarea diferita a modului de desfasurare a conferintelor si internshipurilor, datorata experientei nonformale acumulate de organizatori, precum si contributiilor pe care le vor aduce specialistii si figurile publice implicate in proiect.

Acesta va contribui la o specializare mult mai adaptata nevoilor studentilor la drept si va deschide drumul pentru o noua abordare in privinta orientarii profesionale a acestora, contribuind astfel la reformarea si imbunatatirea sistemului de justitie din Romania, spun membrii LiderJust. Este un program complex, avand trei componente principale: conferinte, stagii de formare profesionala (internship) si mentorat pentru studentii la drept. Astfel, studentii pot face practica si pot primi sfaturi de la profesionisti, pentru a-si da seama ce isi doresc de la cariera lor. Conferintele beneficiaza de sprijinul specialistilor din domeniul dreptului, dar si de contributii motivationale excep­tio­nale din partea unor personalitati ale vietii civice din Romania.

Asociatia LiderJust este infiintata de ab­sol­ven­tii programului 'Lideri pentru Justitie' si pro­mo­­veaza leadership-ul si initiativa in justitie, pu­nand accent pe valorile esentiale in dezvoltarea socie­tatii romanesti. LiderJust este formata din apro­ximativ 30 de membri, tineri avocati, pro­cu­rori, judecatori, juristi, care vor sa creeze, in anii urmatori, un model nou si complet al leadership-ului in domeniul justitiei. Asociatia isi propu­ne sa elaboreze noi proiecte educationale si in­for­mative, avand ca scop imbunatatirea modului de functionare a sistemului de justitie din Romania.

×
Subiecte în articol: economia