x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Camera Deputaţilor a adoptat Legea offshore

Camera Deputaţilor a adoptat Legea offshore

25 Oct 2018   •   09:04
Camera Deputaţilor a adoptat Legea offshore

Camera Deputaţilor a adoptat Legea offshore, cu 170 de voturi „pentru”, 3 voturi împotrivă şi o abţinere. Ultima modificare a legii, survenită chiar înaintea votului, a fost legată de stabilitate taxării. Astfel, PSD a fost de acord cu PNL ca redevenţele şi regimul fiscal să rămână aceleaşi pe toată durata exploatării perimetrelor, după cum au solicitat cu insistenţă şi companiile petroliere. Titularii acordurilor petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore au obligaţia ca cel puţin 25% din numărul de angajaţi utilizaţi în vederea derulării acordurilor să fie cetăţeni români.

Potrivit legii, 50% din toate gazele exploatate trebuie să fie vândute pe pieţele din România. În caz contrar, firmele vor plăti o amendă de 19% din cifra de afaceri

În ceea ce priveşte taxarea, legea prevede că „Titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezentei legi beneficiază, pe toată perioada derulării acestora, de nivelul de redevenţă, cotele procentuale de redevenţă petrolieră, pragurile de producţie brută aferente acestor cote existente la data intrării în vigoare a prezentei legi”.

×
Subiecte în articol: legea offshore adoptata