x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Campania „Preţ corect la gaze şi energie” revine

Campania „Preţ corect la gaze şi energie” revine

de Adrian Stoica    |    12 Noi 2020   •   10:50
Campania „Preţ corect la gaze şi energie” revine

Piața de energie electrică va fi complet liberalizată începând cu 1 ianuarie 2021, când fiecare client casnic va trebui să își aleagă un furnizor în funcție de nevoile sale specifice și de ofertele concurențiale puse la dispoziție de aceștia. Deşi nu mai este mult până atunci, populaţia este prea puţin informată.

 

În acest context, Asociaţia Energia Inteligentă (AEI) a relansat campania de informare „Preţ corect la gaze şi energie”, prin care asociația își propune să vină în sprijinul consumatorilor casnici de gaze naturale și energie electrică, cu informații despre ofertele existente în piață și despre elementele pe care toți consumatorii le pot folosi în negocierea noilor contracte de furnizare, mai avantajoase, potrivite nevoilor proprii de consum. 

 

Experienţa liberalizării preţului la gaze

 

Este foarte important să avem în vedere că procesul postliberalizare, în care s-a „tolerat” ca furnizorii să livreze gaze consumatorilor casnici și după data de 1 iulie 2020, se va încheia la data de 1 iulie 2021, când toți consumatorii trebuie să încheie un contract de furnizare gaze naturale. „În lipsa încheierii unui contract de furnizare gaze până la această dată, consumatorii riscă să li se impună tacit oferta stabilită unilateral de furnizorul actual. Singura modalitate de a preîntâmpina această situație este comunicarea de către clientul casnic furnizorului său actual, până la data de 30 iunie 2021 a refuzului de semnare a contractului sau o solicitare de modificare/completare a condițiilor/clauzelor contractuale prezente”, transmite AEI.

 

Deși piața gazelor naturale a fost liberalizată la 1 iulie 2020, procesul este încă departe de a fi încheiat. Peste 3 milioane de clienți casnici nu au un contract semnat ulterior datei liberalizării pieței de gaze. 

 

×