x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Canicula umflă afacerile cu aer

Canicula umflă afacerile cu aer

de Daniela Ivan    |    14 Iun 2007   •   00:00
Canicula umflă afacerile cu aer

Afacerile "cu aer" merg foarte bine. Cu căt se ridică gradele in termometre, cu atăt cresc şi vănzările de aparate de aer condiţionat. In această vară, care se anunţă caniculară, comercianţii se aşteaptă la dublarea vănzărilor faţă de vara trecută.

Estimare - Vănzări duble de aparate de aer condiţionat

Afacerile "cu aer" merg foarte bine. Cu căt se ridică gradele in termometre, cu atăt cresc şi vănzările de aparate de aer condiţionat. In această vară, care se anunţă caniculară, comercianţii se aşteaptă la dublarea vănzărilor faţă de vara trecută.

Se anunţă o vară fierbinte, iar producătorii şi comercianţii de aparate de aer condiţionat se aşteaptă la vănzări record. "Estimăm o dublare a vănzărilor pentru divizia Romstal Klima in 2007, creşterea fiind influenţată, in principal, de temperaturile crescute anunţate pentru această vară", a spus Enrico Perini, director dezvoltare Romstal. Piaţa acestor aparate s-a cifrat anul trecut la 20 de milioane de euro, conform estimărilor specialiştilor. Prin urmare, afacerile "cu aer" ar putea trece de 40 de milioane de euro, in această vară

OFERTĂ. Magazinele au o ofertă bogată: splituri, multisplituri, condiţionare prin plafon, splituri tubulatorii, perdele de aer, minichilere, ventiloconvectoare, grile de ventilaţie etc. Care este aparatul cel mai potrivit pentru locuinţa dumneavoastră? Specialiştii recomandă să luaţi in consideraţie căteva aspecte: consumul de energie electrică, nivelul de zgomot, uşurinţa in servisare, precum şi posibilitatea sau imposibilitatea montajului multisplit. De asemenea, in momentul in care hotărăţi să achiziţionaţi un aparat de aer condiţionat trebuie să luaţi in considerare şi dimensiunile spaţiului de locuit. Puteţi opta fie pentru unităţile monosplit, fie pentru cele multisplit. "Pentru calcularea cu exactitate a numărului de splituri necesare este recomandat să apelaţi la un specialist. Acesta va lua in considerare in afara suprafeţei de locuit şi alţi factori care pot influenţa transferul de căldură, cum ar fi grosimea pereţilor", a precizat Claudiu Dumitru, director de producţie in cadrul diviziei Romstal Klima.

PERFORMANŢĂ. Dacă primul lucru pe care ni-l dorim de la aerul condiţionat este să ne salveze de caniculă, odată rezolvată această problemă vrem ceva mai mult. Ne dorim să avem in spaţiul in care locuim aer proaspăt de pădure sau ozonul din vărful muntelui, ionizat ca in preajma izvoarelor, fără praf şi fără mirosuri. Astăzi, toate aceste imbunătăţiri sunt la dispoziţia noastră şi nu trebuie să facem compromisuri. Comercianţii au inclus in oferta lor şi cele mai noi şi performante aparate de aer condiţionat - gama de splituri Acson seria G, echipată standard cu generatoare de ioni negativi şi spliturile Habitat, care oferă o alternativă economică, avănd un raport foarte bun calitate/preţ.

"Nu putem rezolva problema poluării, dar putem respira aer proaspăt şi curat in propriile locuinţe. Generatorul de ioni negativi ne dă senzaţia că ne aflăm in mijlocul naturii", explică Dumitru.

Preţuri

Costul unui aparat de aer condiţionat variază intre 200 şi 900 de euro, in funcţie de ţara de producţie şi de marcă. La această sumă se mai poate adăuga incă 100-150 de lei, costul montajului. Marile centre comerciale oferă montaj gratuit. Aparatele cele mai văndute sunt cele care costă intre 1.000 şi 1.100 lei, spun comercianţii. Aparatele comercializate in Romănia provin din China, Japonia, Coreea de Sud sau din Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: economic condiţionat