x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Capitala mondiala a industriei IT&C

Capitala mondiala a industriei IT&C

20 Mar 2004   •   00:00

Hanovra, capitala landului german Saxonia de Jos, este cunoscuta mai ales datorita targului anual de IT&C, CeBIT. Muzeele, strazile cu parfum de epoca veche, dar si modernele magazine si locurile de promenada fac din acest oras o destinatie cautata de turisti.

An de an, Hanovra atrage milioane de turisti si oameni de afaceri la targurile si expozitiile organizate aici. In fiecare primavara, orasul devine timp de o saptamana centrul international al industriei de IT, fiind vizitat de un numar impresionant de jurnalisti si turisti din intreaga lume, veniti la CeBIT. Hanovra nu este numai o destinatie de afaceri, ci un oras tipic nemtesc, unde cladirile cu arhitectura gotica, din centrul vechi, incanta deopotriva turistul, ca si cele mai moderne stabilimente din metal si sticla.

CENTRUL ISTORIC. Cel mai bogat oras al Germaniei are un centru istoric, unde este situata vechea primarie, o cladire in stil gotic a carei constructie a durat mai bine de 100 de ani. In perioada interbelica, in centrul vechi locuiau foarte multi oameni saraci. Populatia Hanovrei se ferea de aceasta zona rau famata, etichetata drept centru al crimelor si prostitutiei. Dupa bombardamentele din cel de-al doilea razboi mondial, din zona veche au mai ramas patruzeci de cladiri, construite din caramida si lemn, care au fost refacute. Mai multe fatade ale constructiilor din Evul Mediu au fost restaurate si concentrate in aceasta zona, astfel ca astazi Hanovra are un "nou centru vechi", care poate fi recunoscut datorita formei sale eliptice. Primaria, inaugurata in 1913, este resedinta primarului, fiind destinata in acelasi timp diferitelor intruniri ale autoritatilor locale, dar si expozitiilor de arta. Usile cladirii sunt tot timpul deschise vizitatorilor, care pot admira aici patru modele la scara infatisand orasul asa cum a fost inainte de bombardamente.

PARCURI. Plamanul verde al Hanovrei este Padurea Eilenriede, care acopera o suprafata de 650 de hectare. Situata in mijlocul citadelei, "padurea din oras" este unica in Europa. De altfel, Hanovra este o localitate cu multa verdeata, cu copaci insiruiti de-a lungul drumurilor si multe locuri de promenada. Gradina baroca si parcul de pe Strada Herrenhausen, fondate de ducele Johann Friedrich de Calenberg in 1666, sunt un exemplu al artei traditionale nemtesti in ceea ce priveste amenajarea gradinilor.

OSPITALITATE. Locuitorii Hanovrei sunt gazde excelente pentru strainii care le viziteaza orasul. Ca turist esti bine primit peste tot, nemtii nelasand nici un client sa plece nemultumit. Iar in ceea ce priveste mancarea nu trebuie sa va faceti griji! Pentru cativa euro puteti manca pe saturate, iar bucatarii si chelnerii sunt foarte darnici: portiile sunt consistente, iar mancarurile traditionale sunt delicioase.
( IOHANNA ONACA )

Hoteluri erotice

Nemtii nu se jeneaza cand vine vorba de sex. O parte dintre stradutele Hanovrei adapostesc hoteluri destinate placerilor, care noaptea sunt luminate ostentativ. Printre ferestrele vopsite in negru ale localurilor erotice strabat fire rosii de lumina. Asa-numitele Pip-Show, pe care le gasesti aproape de centru, sunt foarte cautate de straini. Pentru cativa euro, barbatii pot privi un minispectacol erotic timp de unu-doua minute. Din Hanovra nu lipsesc nici magazinele de tip sex-shop, cu vitrine bogate si puternic luminate

La cumparaturi prin Hanovra

Turistii porniti la cumparaturi au de unde alege, caci Hanovra este plina de magazine pentru toate gusturile. Georgstasse este una dintre cele mai frecventate artere comerciale din oras. In centrul vechi se afla multe magazine si buticuri micute, iar in hala pietelor este paradisul gurmanzilor, care gasesc aici specialitati culinare din intreaga lume. Lister Meile este o alta artera comerciala, unde turistii pot gasi de la articole de sport si haine din piele pana la flori, precum si multe restaurante. La Hanovra puteti ajunge cu avionul, pe cont propriu sau prin intermediul agentiilor de turism. Tarifele de cazare variaza in functie de hotel, osciland intre 50 si 200 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus. In oras puteti calatori cu autobuzul sau cu "tubul", un metrou usor, care circula atat la suprafata, cat si pe sub pamant. Biletele pentru transportul in comun se pot cumpara direct de la automatele aflate in statii sau de la soferii autobuzelor. Trebuie sa alegeti ruta pe care calatoriti, biletele fiind individuale sau pentru un grup.

×
Subiecte în articol: economic hanovra