x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Capitala pierde teren pe piaţa locurilor de muncă

Capitala pierde teren pe piaţa locurilor de muncă

de Diana Scarlat    |    23 Ian 2013   •   12:35
Capitala pierde teren pe piaţa locurilor de muncă

Piaţa locurilor de muncă a fost în scădere anul trecut, în special în Bucureşti, conform unui studiu BestJobs.

O analiză recentă privind evoluţia pieţei muncii din România în 2012, comparativ cu 2011 arată că cei care şi-au căutat un loc de muncă în domeniile IT şi Vânzări sau în străinatate au avut mai mari şanse să se angajeze, comparativ cu cei care au mizat pe o carieră în Marketing sau Servicii, arată BestJobs.ro. De asemenea, numărul locurilor de muncă pentru bucureşteni a scăzut cu o rată anuală de 9%, în timp ce timişorenii au asistat la o creştere de 10% a numărului posturilor disponibile.
“O altă tendinţă importantă este creşterea spectaculoasă a numărului celor care şi-au căutat un loc de muncă prin intermediul telefonului mobil, în contextul în care numărul vizitelor m.bestjobs.ro a urcat cu 162% în 2012, faţă de anul precedent”, mai arată specialiştii site-ului de recrutări.

În privinţa job-urilor, în funcţie de localitate, analiza arată că oraşele cu cea mai spectaculoasă evoluţie a numărului anunţurilor pentru locuri de muncă sunt Timişoara (creştere cu 10%), Sibiu (creştere cu 7,5%) şi Cluj - Napoca (creştere cu 4%), în timp ce numărul job-urilor a stagnat în Constanţa şi a scăzut spectaculos în Bucureşti (-9%), în Oradea (-9.9%) şi în Braşov (-7,4%).

În acelaşi timp, numărul anunţurilor pentru locuri de muncă în străinătate a crescut cu 15%, la peste 4.000, principalele ţări în care s-au făcut angajări fiind Franţa, Germania, Belgia şi Marea Britanie.


×
Subiecte în articol: locuri de munca piata