x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Capsunarii trec pe card

Capsunarii trec pe card

de Adrian Mihai    |    29 Sep 2005   •   00:00
Capsunarii trec pe card

Companiile emitente de carduri vor concura puternic firmele de transfer rapid de bani. Muncitorii romani din strainatate pot deja trimite bani in tara cu costuri mult mai mici decat pana acum.

Companiile emitente de carduri vor concura puternic firmele de transfer rapid de bani. Muncitorii romani din strainatate pot deja trimite bani in tara cu costuri mult mai mici decat pana acum.

Compania Visa International a implementat o platforma prin care detinatorii de carduri sub aceasta sigla pot sa primeasca bani din strainatate la costuri mult mai mici decat prin sistemele de transfer rapid existente. O tranzactie prin Visa Direct va avea un cost mediu de 45 de centi, a declarat ieri Catalin Cretu, regional manager pentru Romania si Bulgaria al Visa International CEMEA. In prezent, pentru a transfera 100 de euro din strainatate printr-un serviciu specializat "traditional" de transfer rapid, costul este de 15 euro, iar pentru a trimite 500 de euro, expeditorul mai plateste in plus inca 35 de euro. Pentru a efectua transferul prin Visa Direct este necesar ca persoana care trimite banii sa detina un card. Deocamdata tranzactia se poate face doar daca persoana care trimite banii detine un card. La inceputul anului viitor, expeditorul se va putea prezenta cu cash la ghiseul bancii din strainatate pentru a alimenta un cont de card din tara. Destinatarul poate fi anuntat printr-un e-mail de sosirea banilor in contul de card.

SMS-UL CU BANI. Si posesorii de carduri emise sub sigla MasterCard si Maestro pot trimite bani prin intermediul serviciului MoneySend. "Cu 226 de milioane de posesori de carduri Maestro numai in Europa si cu alte 240 de milioane de carduri in intreaga lume, MoneySend deschide noi cai de acces catre cea mai cuprinzatoare si accesibila retea de transfer de bani intre persoane fizice", spune Brian Morris, head of E-Business, MasterCard Europe. Transferurile sunt rapide (cel mult 24 de ore), iar persoana care primeste banii este anuntata prin e-mail si prin SMS, in functie de optiunea pe care o face, la momentul alimentarii cardului.

×
Subiecte în articol: economic