x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Carburanţi mai scumpi pe Autostrada Soarelui

Carburanţi mai scumpi pe Autostrada Soarelui

16 Iul 2019   •   09:15
Carburanţi mai scumpi pe Autostrada Soarelui
Sursa foto: Dangubic/Getty Images/iStockphoto

Şoferii care pleacă din Bucureşti spre staţiunile de pe litoral vor găsi la benzinăriile de pe Autostrada Soarelui carburanţi mai scumpi decât în oraşe, iar diferenţa pentru un plin depăşeşte 10 lei, potrivit Monitorului Preţurilor pentru Carburanţi. Astfel, weekend-ul trecut, la staţiile Petrom de pe A2, benzina standard costă 5,81 lei pe litru, iar motorina standard, 5,78 lei pe litru. În benzinăriile OMV, carburanţii sunt şi mai scumpi: 5,86 lei la benzină şi 5,85 lei la motorină. 

 

Având toate aceste cifre la dispoziţie, la un rezervor mediu de 50 de litri, şoferii pot economisi peste 10 lei dacă alimentează maşina înainte să intre pe Autostrada Soarelui. 

Într-o benzinărie Petrom din Capitală, respectiv cea de la Nicolae Grigorescu, benzina standard are un preţ de 5,66 lei pe litru, iar motorina costă 5,71 lei. Situaţia este similară şi la Rompetrol, a doua reţea de benzinării din România ca mărime. La staţiile de la Feteşti, de pe A2, benzina costă 5,86 lei pe litru, iar motorina 5,85 lei. În Bucureşti, staţia Rompetrol din zona Mihai Bravu are un preţ de 5,70 lei pentru benzină şi 5,75 lei pentru diesel. 
 

×