x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Carmen Moraru: Prognozez o creştere a turismului de afaceri cu până la 7% în România

Carmen Moraru: Prognozez o creştere a turismului de afaceri cu până la 7% în România

de Agerpres    |    23 Mai 2012   •   10:52
Carmen Moraru: Prognozez o creştere a turismului de afaceri cu până la 7% în România

Turismul de afaceri ar putea avea o crestere de 5% pana la 7% in Romania, in urmatorii ani, iar cresterea numarului de turisti va veni odata cu dezvoltarea infrastructurii, a declarat Carmen Moraru, director general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in deschiderea celei de-a 10-a Conferinte Anuale a GlobalStar, operator mondial in industria turismului. ''La nivelul anului 2011, au fost inregistrati in unitatile de cazare intre 1,5 - 1,6 milioane de turisti, cresterea pe 2011 fiind de 12 la suta. Acest trend pozitiv se va mentine si in prima parte a anului 2012'', a precizat Carmen Moraru, potrivit Agerpres. Oficialul MDRT a spus ca industria turismului se confrunta cu un mediu complex economic pe plan international, simte efectele crizei financiare internationale si situatia dificila din zona euro si sunt necesare programe europene de sprijinire a industriei turismului, parteneriate public-private, asigurarea unei circulatii sigure in interiorul si in afara frontierelor, colaborare in interiorul Uniunii Europene, Organizatiei Mondiale a Turismului, pentru cresterea competitivitatii industriei calatoriilor si ospitalitatii.

MDRT promoveaza turismul romanesc in Federatia Rusa


''Federatia Rusa este una dintre cele opt destinatii importante pe care facem promovare pentru turismul romanesc. Aceasta piata are un mare potential, dar avem nevoie de o infrastructura adecvata pentru sustinerea programelor turistice. Este nevoie de vorbitori de limba rusa si de curse charter directe pe destinatiile turistice traditionale de pe aceasta piata'', a explicat Moraru.
Oficialul MDRT a apreciat, pe de alta parte, ca piata hotelurilor mici de nisa din Bucuresti ar putea avea oportunitati de crestere a incasarilor in turismul de business, dar trebuie sa dispuna de infrastructura adecvata, cum sunt salile de conferinte, centrele de intalnire si alte facilitati pentru organizarea turismului de afaceri.
''Cred ca aceste hoteluri de capacitate mica pot avea sanse sa dezvolte turismul de afaceri, dar au nevoie de dotare specializata pentru turismul de business. Acestea ar putea beneficia de pe urma deficitului de camere de cazare pe categoria hotelurilor de trei stele, care se inregistreaza in Bucuresti'', a declarat Carmen Moraru.

Potrivit datelor furnizate de Perfect Tour, piata locala de business travel a crescut cu 10%, in 2011, fata de 2010.
Participantii la conferinta de la Bucuresti sunt parteneri ai GlobalStar, angajati ai acestora, reprezentanti din industria turismului, furnizorii de servicii de business travel. In anii trecuti, conferintele anuale au fost organizate in Buenos Aires (2006), Las Vegas (2007), Dubai (2008), Macau (2009), Sao Paulo (2010) si Miami (2011).

×