x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Câte blocuri reabilitează primăriile de sector în campanie electorală şi cum îi dijmuiesc constructorii pe beneficiari

Câte blocuri reabilitează primăriile de sector în campanie electorală şi cum îi dijmuiesc constructorii pe beneficiari

26 Apr 2012   •   11:12
Câte blocuri reabilitează primăriile de sector în campanie electorală şi cum îi dijmuiesc constructorii pe beneficiari

Anul acesta, in cinci din cele sase sectoare ale Capitalei, primarii au anunta ca vor reabilita termic 1.068 de blocuri: sectorul 1- 200, sectorul 2 – 247, sectorul 4 – 95, sectorul 5 – 253, sectorul 6 – 273. Prin comparatie, in ultimii patru ani, au fost rebilitate putin peste 800 de imobile, se arata intr-un reportaj Econtext.

Sectorul trei nu si-a anuntat inca planurile privind reabilitarea termica din acest an. Pana in prezent, primaria sectorului trei, condusa de Liviu Negoita, a reabilitat doar 37 de imobile.

Teoretic, toate costurile lucrarilor de reabilitare sunt suportate de primarii. Practic, locatarii sunt pacaliti de constructori sa achite diverse lucrari auxiliare, destul de costisitoare.

De exemplu, muncitorii le propun locatarilor sa le instaleze streasina la balcoane. Acestia incearca sa-i convinga pe locatari ca streasina este absolut necesara. Potrivit unui locator de pe Soseaua Pantelimon, doar dintr-o scara de bloc s-au platit, pentru streasina, circa 4.000 de lei.

Un alt serviciu platit este spalarea ferestrelor cu o 'solutie speciala', care, chipurile, nu se gaseste in comert si, astfel, operatia costa 100 -200 de lei, in functie numarul geamurilor.

Se mai taxeaza si demontarea si reinstalarea aparatelor de aer conditionat, cu 100 - 150 de lei, precum si curatarea tubulaturii de evacuare a gazelor de la hota, cu 50 de lei.

Citeste aici mai multe despre costurile ascunse ale reabilitarii blocurilor

×