x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Câteva cuvinte despre basculante. Avantaje, caracteristici și tipuri

Câteva cuvinte despre basculante. Avantaje, caracteristici și tipuri

04 Aug 2022   •   12:53
Câteva cuvinte despre basculante. Avantaje, caracteristici și tipuri

Înainte de toate, trebuie răspuns la una dintre cele mai elementare întrebări, cum ar fi: Ce este o basculantă? Este un container metalic interschimbabil folosit pentru depozitarea și transportul deșeurilor solide într-un camion. Cu siguranță ați văzut-o, mai ales în locurile în care se execută diferite activități de construcție, când se toaletează copacii în parcuri sau într-o anumită ramură a industriei, chiar în apropierea locului în care lucrați sau locuiți.

Basculantele sunt una dintre cele mai necesare și utile echipamente în domeniul construcțiilor, mineritului și agriculturii, deoarece permit transportul și descărcarea materialelor și a culturilor dintr-un loc în altul. Dacă urmează să întreprindeți un proiect personal sau de afaceri, ar trebui să știți un pic mai mult despre acest subiect, indiferent că sunteți în căutarea de basculante de închiriat sau basculante de vânzare. Acest lucru este important din mai multe motive și în acest articol veți vedea de ce.

Basculantele, minibasculantele și alte echipamente de transport a deșeurilor sunt folosite pentru a îndepărta resturile și deșeurile generate de construcții, industrie, tăiere și tot felul de astfel de proiecte. Aceste deșeuri sunt transportate în camioane cu echipamente metalice sau hidraulice de ridicare manipulate de personal calificat corespunzător. Această muncă poate fi intensă și necesită un ochi specializat, așa că a beneficia de un serviciu bun vă poate scuti de multe probleme.

Avantajul autobasculantelor nu se referă doar la utilizarea acestora pe distanțe lungi. Sunt necesare a fi îndeplinite și caracteristici precum: capacitatea de încărcare și mobilitatea în cadrul șantierelor de lucru. Sunt situații în care șantierele nu au întotdeauna un spațiu interior suficient de mare pentru a permite tranzitul ușor al unor astfel de echipamente. Dar pentru a satisface această nevoie de basculante pe șantiere, există minibasculante cunoscute sub denumirea de site dumpers.

Timpul este una dintre cele mai prețioase resurse din activitățile menționate anterior. Întrucât acesta are un preț ridicat, efectuarea de transferuri eficiente va reduce costurile de exploatare, generând astfel profituri mai mari.

Cele mai comune basculante sunt de două tipuri principale de descărcare: descărcare înclinată, descărcare forțată. La cele cu un tip de descărcare înclinată, este instalat de obicei un mecanism de înclinare a corpului acţionat hidraulic. Acest mecanism funcționează fiabil și, datorită greutății sale reduse și formei compacte, este capabil să descarce sarcini grele. După descărcare, corpul este coborât din cauza propriei greutăți. Ciclul complet de descărcare al ridicătorilor hidraulici este între 15 și 30 de secunde. Basculatoarele hidraulice permit următoarele metode de descărcare: descărcare din spate; înclinarea laterală a corpului (spre stânga sau dreapta); descărcare universală (efectuată în trei direcții). Pentru descărcarea forțată se folosesc mecanisme cu melc cu ajutorul cărora descărcarea poate fi efectuată din orice parte, precum și din partea inferioară a autobasculantei.

Utilajele de descărcare sunt capabile să efectueze o cantitate mare de muncă. Pentru a îndeplini sarcina în diferite locații, se folosesc aceste tipuri de camioane. Tipul de basculantă rutieră este considerat cel mai comun dintre acest tip de utilaje. Acesta este proiectat pentru transportul rutier de mărfuri vrac. În funcție de capacitatea de încărcare, basculantele rutiere sunt echipate cu un număr diferit de osii. Aceste utilaje au o bună manevrabilitate și sunt utilizate pe șantiere precum și în fabrici industriale.

Există basculantele articulate, care sunt proiectate pentru a lucra în diverse industrii de construcții și transport de pietre în extracția mineralelor din cariere. Cabina și caroseria unui astfel de autobasculant au un cuplaj flexibil, care mărește manevrabilitatea camionului.

Basculantele rigide sunt cele mai mari vehicule din lume. Au putere și manevrabilitate mai mari. Basculantele rigide operează în zonele miniere și sunt capabile să transporte încărcături extrem de grele. Mașinile subterane sunt proiectate să lucreze în subteran cu o ușoară înclinare a axei. Designul unei astfel de basculante permite o rază de viraj mică, care este necesară pentru a finaliza sarcina.

×