x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Câţi bani câştigă Facebook de pe urma ta?

Câţi bani câştigă Facebook de pe urma ta?

24 Apr 2012   •   15:24
Câţi bani câştigă Facebook de pe urma ta?

Facebook este un serviciu gratuit, dar, ca o furnicuta, fiecare utilizator contribuie la veniturile companiei.
Fie ca sapi pamantul sau ca mulgi animalele din Farmville, fie ca te imprietenesti cu multa lume, tocmai in ideea de a le vari pe gat mesaje de promovare de care s-au sastisit, actiunile tale genereaza venituri pentru Facebook.

Techcrunch a analizat datele financiare prezentate public de Facebook intr-un soi de declaratie de venituri si profit a companiei. Documentul are peste 100 de pagini, oferind specialistilor prilejul unui studiu aprofundat. Conform datelor furnizate, anul trecut de pe urma fiecarui user, Facebook a castigat, in medie, intre 4,69 si 4,81 dolari - aproximativ 15 lei, o suma ce ar putea parea infima, daca nu s-ar multiplica cu 900 de milioane!

Facebook raporteaza 901 milioane de utilizatori activi lunar, dintre care 500 de milioane provenind din divizia mobila - majoritatea acestora folosind serviciul pentru a posta imagini realizate cu aparatele smartphone, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a fost achizitionat Instagram.

Statistica Facebook
• 901 milioane de utilizatori activi in fiecare luna, mai mult cu 33% fata de cifra inregistrata in 2011 - 680 milioane.
• La finele lunii martie, pe Facebook existau 125 de miliarde de relatii de prietenie.
• In primul trimestru al lui 2012, utilizatorii Facebook au generat in medie 3,2 miliarde de Like-uri si comentarii pe zi.

×