x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce echipament de protecție ar trebui să porți când conduci un ATV în funcție de sezon?

Ce echipament de protecție ar trebui să porți când conduci un ATV în funcție de sezon?

22 Apr 2024   •   15:09
Ce echipament de protecție ar trebui să porți când conduci un ATV în funcție de sezon?
Sursa foto: Unsplash.com

Conducerea unui ATV oferă o experiență extraordinară, plină de adrenalină, însă implică și niște riscuri care trebuie avute în vedere și tratate cu seriozitate maximă. Pentru că un ATV este folosit adesea pe terenuri accidentate, căderile sunt posibile. De asemenea, anvelopele pot antrena pietre, noroi și praf. Acestea sunt motivele pentru care este necesar să porți echipament de protecție atunci când mergi cu un ATV, care - în multe situații - poate face diferența dintre viață și moarte.

Pentru că este o chestiune serioasă, îți recomandăm să apelezi întotdeauna la echipamente de protecție special realizate pentru ATV și să eviți improvizațiile. Pe ATV MOTO SHOP găsești tot ce este necesar pentru a-ți proteja integritatea corporală atunci când pleci într-o aventură cu ATV-ul.

 

Echipamentele de protecție trebuie selectate în funcție de sezon, iar dacă ai informații insuficiente în această privință, noi îți vom face un inventar al lucrurilor pe care e bine să le aibă orice utilizator de ATV.

 

Echipamente de protecție pentru sezonul cald

 

În timpul sezonului cald, echipamentul de protecție pentru ATV este mai simplu și mai ușor, dar vizează toate părțile corpului. Cel mai important accesoriu este casca de protecție - un echipament, de altfel, obligatoriu, potrivit Codului Rutier. Ochelarii sunt, de asemenea, esențiali, în cazul în care casca nu este prevăzută cu un ecran. O geacă impermeabilă, cu protecție pentru umeri și coate poate fi extrem de utilă, la fel și pantalonii cu protecție pentru genunchi. Încălțămintea ar trebui să fie una de tip gheată, care să acopere gleznele. De folos vor fi și mănușile decupate, fără degete.

 

Echipamente de protecție pentru sezonul rece

 

Echipamentul pentru perioada de iarnă va fi - în linii mari - același, însă articolele utilizate trebuie să aibă și protecție antifrig. Iată ce echipament ar trebui să porți în timpul sezonului rece:

  • cască de protecție,
  • ochelari,
  • geacă impermeabilă groasă, cu protecție pentru umeri și coate. Poate fi folosită geaca de vară, la care se atașează o mesadă,
  • pantaloni groși, căptușiți, cu protecție pentru genunchi,
  • șosete groase,
  • bocanci înalți cu protecție pentru vârf.

 

Indiferent de sezon, un troliu poate fi salvator, pentru că va fi indispensabil în cazul în care vehiculul rămâne împotmolit în noroi sau zăpadă.

 

Foto: Unsplash

 

 

×